26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

9 Ocak Hadi İpucu sorusu belli oldu

9 Ocak Çarşamba günü için akşam saatleri için Hadi İpucu'nun sorusu geldi

9 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
9 Ocak Hadi İpucu sorusu belli oldu

9 Ocak Çarşamba günü için akşam saatleri için Hadi İpucu'nun sorusu geldi. Hadi İpucu'nun 20:30'da soracağı soru ile ilgili detayları bu haberimizde derledik. Hadi İpucu soru ve yanıtlarını ve yeni gelişmeleri bu haberimizden takip edebilir yeni gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Hadi ekibi yarış öncesi ipucu bilgisini paylaşırken bu güne özel sosyal bir mesaj içeren ipucu belirledi. Hadi ekibi akşam 20:30 daki yarış öncesinde ipucu bilgisini aşağıdaki şekilde kullanıcıları ile paylaştı.

9 Ocak Hadi İpucu sorusu fotograftaki konu ile ilgili.

Kozmetik ve eczacılıkta kullanılan ağaç hangisidir? Günlük ağacı olarak biliniyor

HADİ İPUCU CEVABI

9 Ocak 2019 Hadi ipucu cevabı: Sığla ağacı

Sığla ağacı, Altingiaceae familyasından günümüzde sadece Anadolu, Amerika ve Çin'de doğal olarak yayılış gösteren Liquidambar cinsine ait türlerin ortak adıdır.  Çiçekler küçüktür. Çiçek kurulu 1–2 cm çapında olup küre şeklinde çok sayıda çiçek kümesini bulunur.  Meyve 2–6 cm çapında çok sayıda kapsülden oluşur ve içerisinde çok miktarda tohum bulunur. Gövdesinden çıkarılan balzam kozmetik ve eczacılıkta kullanılır. Gövdesinden çıkarılan bu balzam kapsül halinde bitkisel besin takviyesi olarak da kullanılmaktadır.

SIĞLA AĞACI TÜRLERİ

•Chang sığla ağacı (Liquidambar acalycina), (Güney Çin)
• Çin sığla ağacı (Liquidambar formosana), (Güney Çin, Kuzey Kore, Güney Kore, Tayvan, Laos, Kuzey Vietnam).
• Anadolu sığla ağacı (Liquidambar orientalis), (Güney Batı Türkiye, Yunanistan: Rodos).
• Amerika sığla ağacı (Liquidambar styraciflua), (Doğu Kuzey Amerika'dan New York ile Teksas ve doğu Meksika ile Guatemala).