26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hürriyet yine açığa düştü

Hürriyet gazetesi, Yeni Şafak'a cevap verirken yine bir gerçeği görmezden geldi. 'Rıza Sarraf'ın ifatesini yayınladık' diyen Hürriyet, Yeni Şafak'la hiçbir bağı bulunmayan Halil Koca ismini ne hikmetse unuttu.

25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Hürriyet yine açığa düştü
Yayınlarıyla kritik dönemlerde Türkiye'ye ayar verme misyonunu yüklenen Hürriyet gazetesi, Yeni Şafak'ın rüşvet komplosuna karşı gösterdiği tepkiye verdiği yanıtla açığa düştü. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun imzasıyla kendilerini birçok noktadan tekzip eden bir metin yayınladı. Savunmasında, sık sık 'temiz habercilik' ve 'tarafsızlık' vurgusu yapan Hürriyet, operasyonel gazetecilik adına habercilik ilkelerinin birçok noktadan nasıl ihlal edildiğini de gözler önüne serdi.

GAZETECİLİK KATLİAMI

Rıza Zarrab'ın ifadesiyle kurulan rüşvet komplosunun baş aktörü olan Avukat Halil Koca'nın yazarımız olmadığı, gazetemizde çalışmadığını bile bile, bu isim üzerinden Yeni Şafak'ı hedef alan Hürriyet gazetesi, küçük bir araştırmayla boşa çıkarılacak bir haberi manşet yaparak gazetecilik katliamına nasıl imza atılacağını da göstermiş oldu.

AA'YI DA MI GÖRMEDİNİZ

Ara dönemlerin, darbe süreçlerinin, siyasete müdahale öncesi ve sonralarının amiral gemisi gazetesi Hürriyet, 'temiz habercilik' savunması yaptığı metinde bile, Yeni Şafak'a atılan rüşvet çamurunun temizlenmesini önledi. Rıza Zarrab'ın avukatı aracılığıyla tüm kamuoyuna yaptığı, abonesi oldukları Anadolu Ajansı'nın da servis ettiği, 'Tehdit yoluyla para isteyen kişilerin Yeni Şafak gazetesiyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Yeni Şafak gazetesi ve tüm çalışanlarından özür dilerim' şeklindeki açıklamasına hiçbir yayın organında yer vermedi.

İNTERNETTEN LİNCE KILIF

'Yeni Şafak'ın açıklamasını yayınladık' savunması yapan Hürriyet, web sitesi üzerinden yaptığı operasyon gazeteciliğini ise gizlemeye çalıştı. Rıza Zarrab'ın 21 Aralık günü saat 16.00 sıralarında servis edilen ifadesini 10 saat boyunca sitesinin birinci manşetinde tutan Hürriyet, yenisafak.com.tr'nin 18.30'da yayınladığı ses kaydı ve Yeni Şafak'ın Ekonomi Şefi Yakup Kocaman'ın açıklamasını haber değeri olarak görmedi. Hürriyet, çok sayıda haber ve medya sitesinin gördüğü açıklama için 'gazetede yayınladık' diyerek, sitesi üzerinden saatlerce süren medya lincine kılıf buldu.

Beyanı bile yok saydı

Yeni Şafak'ı, bir önceki Ankara Temsilcileri Metehan Demir'i bir başka gazeteyi suçlaması için şahit göstermekle itham eden Hürriyet, o bilginin AB Bakanı Egemen Bağış'ın Özel Kalem Müdürü İbrahim Bayram'ın beyanına dayandırıldığını yok saydı. Kaldı ki Yeni Şafak, dünkü nüshasında Metehan Demir'in yaptığı 'söz konusu toplantıda yer almadım' açıklamasına yer vererek, haberciliğin temel ilkelerine olan bağlılığını ortaya koydu. (Kaynak: Yenişafak)