19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Reyting sonuçları birinci kim oldu

Reyting sonuçları AB, TOTAL ve ABC1 sıralaması açıklandı mı? 21 eylül reyting sonuçları açıklandı mı?

23 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Reyting sonuçları birinci kim oldu

Reyting sonuçlarında hangi dizi birinci oldu? Reyting sonuçları günün birincisi kim? 21 Eylül reyting sonuçları İstanbullu Gelin, Arka Sokaklar hangi dizi zirvede? Reyting sonuçları İstanbullu gelin mi, Gülperi mi, Arka Sokaklar mı 4N1K İlk Aşk mı birinci oldu? 21 Eylül total reyting sonuçları nasıl oluştu? AB reyting sıralaması içerisinde hangi projeler ön plana çıktı? 21 Eylül cuma Reyting sonuçlarında hangi dizi birinci oldu? soruların yanıtları araştırılırken beklenen açıklama geldi.

REYTİNG SONUÇLARI 21 EYLÜL CUMA- REYTİNGLERDE KİM BİRİNCİ OLDU?

21 eylül reyting sonuçları merakla araştırılıyor. reyting sonuçları her gün bir önceki güne ait sıralamalarla 10:30'da resmi olarak AB, TOTAL ve ABC1 olarak sıralanıyor. Reyting sonuçları güncel olarak açıklanır açıklanmaz haberimizden güncel olarak öğrenebilirsiniz.

4N1K İlk Aşk, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi dizisi, İstanbullu Gelin ve Gülperi dizisi 21 Eylül reyting sonuçları için mücadele etti. Cuma akşamları ekranda yaşanan rekabete yeni projelerin eklenmesiyle birlikte sıralamalarda değişiklikler yaşandı.

21 Eylül reyting sonuçları cuma günü TV ekranlarında yerini alan 5 dizi içerisinden hangilerinin daha fazla izlendiğini gösterdi. İşte projelerin elde ettikleri reyting sıralaması ve son bölümlerde yaşananlar...

21 EYLÜL REYTİNG SONUÇLARI

İSTANBULLU GELİN SON BÖLÜMDE NELER OLDU? REYTİNG SONUÇLARI 21 EYLÜL CUMA

İstanbullu Gelin dizisinde ise Süreyya ve Faruk bebekleriyle birlikte hayatlarına devam etmek istese de Faruk'un ailesiyle olan sorunları yine başına bela oldu. İstanbullu Gelin 54. yeni bölüm fragmanı ile izleyicilerin soru işaretlerine de yanıtlar veriliyor.Yayınlanan İstanbullu Gelin 2. yeni fragmanda; Faruk ve ailesi maddi gerçeklerle yüzleşiyor. Bu durumun tüm negatifliklerine karşın Süreyya ile Esma hanımın ilişkisi iyileştiriyor. Ayrıca Yaz dünyaya geliyor. stanbullu Gelin yaz tatilinin ardından yeni sezon ilk bölümüyle ekranlara döndü. Açılış sahnesinde 19 yıl sonrasına gidip resmen bir 'uzay çağı sample'ı yaşadık. Faruk ve Süreyya'nın kızı Yaz, babaannesini öldüren kişinin annesi olduğunu ve ondan nefret ettiğini söyleyerek hepimizi şaşırttı.


İzleyicilerin yeni sezon ilk fragmanından sonra aklına takılan en önemli soru Yaz’ın çocukluğunun hızlandırılmış olarak mı yayınlanacağıydı. Çünkü yayınlanan ilk fragmanda Yaz babannemi annem öldürdü diyordu. Ancak gelen 2. fragmanda Yaz’ın daha bebek olduğu görülüyor.Ayrıca Ülfet karakteri de dizide ilk kez görülüyor. Meral Çetinkaya’nın canlandırdığı Ülfet, Esma'nın yılladır görüşmediği görümcesidir. Yeni fragmanda da Esma ve ailesinin yeni düşmanı olarak gösterilmektedir.

ARKA SOKAKLAR SON BÖLÜMDE NELER OLDU? REYTİNG SONUÇLARI 21 EYLÜL CUMA

Kanal D'nin fenomen dizisi Arka Sokaklar'da çocuk kaybolma olaylarının artması sonrasında Rıza Baba'nın ekibi harekete geçti. Öte yandan Selin'in İzmir'e tayininin istenmesi ekipte şok etkisi yarattı. Kaybolan çocuk vakaları gitgide artmıştır. Öfkeli bir kamuoyu oluşur. Ekibimiz bu duruma son vermek için gece gündüz çalışır. Saffet’in cenaze töreni yapılır. Seyfi sorgusunda ailesi ile ilgili birçok bilgi verir ancak esrarengiz bir şahit, emniyet binasına gelir.Suna ve kızı Figen bir cinayete tanık olurlar. Ekibimiz Suna ve kızını koruma altına alır.

Figen okuldaki tiyatro müsamerelerine gitmek konusunda diretir. Ekibimiz tehlikeli olacağı konusunda uyarsa da Figen gizlice gitmeye yeltenir.İzmir’den Özer müdür, emniyete ziyarete gelmiştir. Selin’in de eski müdürüdür. Müdür Selin’in tayinini İzmir’e almasını ister. Selin net bir cevap vermemiştir ama emniyete tayin yazısı gelir. Özellikle Mesut olmak üzere, herkes bu tayin konusuna çok şaşırır.

GÜLPERİ SON BÖLÜMDE NELER OLDU? REYTİNG SONUÇLARI 21 EYLÜL CUMA

Gülperi dizisinde ise genç kızın başına gelen talihsiz olaylar serisi devam etti. Yakup’un planıyla gözünün önünde kaçırılan Bedriye’nin peşinden Taşkınhan’a giden Gülperi, yıllardır maruz kaldığı düşmanlık ve kinle yeniden mücadele etmek zorunda kalır. Velayet davasını kazanan Gülperi’yi artık daha zor günler beklemektedir.

Yakup’un planıyla gözünün önünde kaçırılan Bedriye’nin peşinden Taşkınhan’a giden Gülperi, yıllardır maruz kaldığı düşmanlık ve kinle yeniden mücadele etmek zorunda kalır. Bedriye’yi ararken elinden gelen her şeyi yapar ve bu durum Yakup’u çok sinirlendirir. Kadir bu mücadelede Gülperi’nin yanında olup ona en büyük desteği veren kişi olmaya devam eder, Taşkınhan’a birlikte giderler. Ancak kendi ailesindeki sorunlar da onun yokluğunda kontrolü dışında büyümektedir. Hasan ve Can da anneleriyle birlikte Taşkınhan’a giderler. Ancak Hasan dedesinin evinde kalabilmek için elinden geleni yapmaya hazırdır. Gülperi dik durarak Yakup’a direnmeye devam eder.

Yakup’un planı ise Bedriye’yi yeğeni Ali’yle evlendirmektir. Yakup Gülperi’nin inatçı ruhuyla baş edebilmek için Bedriye’ye kavuşması karşılığında ona bir teklifte bulunur. Bu teklif karşısında Gülperi çok zor bir seçimle baş başa kalacaktır. 

AŞK VE MAVİ DİZİSİNDE NELER OLDU?

Mavi'nin elinden Ali'yi almak isteyen kadın Aşk ve Mavi son bölümde Ali'nin abisine teklif ettiği para ile onu da kendi yanına çekti.

21 Eylül AB reyting sıralaması ve izleyiciyle buluşan projelerin elde ettikleri share oranları.İşte 21 Eylül total reyting sonuçları ve ekrandaki projelerin elde ettikleri sıralamaların bir bölümü...

21 EYLÜL REYTİNG SONUÇLARI

14 EYLÜL REYTİNG SONUÇLARI

 

REYTİNG NEDİR?

Televizyon yayıncılığın vazgeçilmez bir unsuru olan reyting dilimize İngilizceden geçmiş bir sözcüktür. Kelime anlamı olarak reyting yani rating; derece, derecelendirme veya puanlama gibi anlamlara gelmektedir. Ülkemizde daha çok televizyonla ilişkilendirilen reyting; izleniş durumu, izlence anlamlarına da gelmektedir. Yani ülkemizde reyting deyince ilk akla gelen konu televizyon reytingidir. Bizdeki manasıyla reytingin bir diğer tanımı; “herhangi bir televizyon kanalının izlenme oranının tamamı” şeklindedir. Z kanalında yayınlanan A programının izlenme payının yüzdesi o programın ve kanalın reytingini belirler.

İzleyici Ölçümü nedir ?

İzleyici Ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür.

İzlenme Oranı, İzlenme Payı nedir ?

İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.

Türkiye'deki televizyonlar için izlenme oranları (reyting) ölçümleri nasıl yapılmaktadır?

Türkiye’de reyting ölçümü, Avrupa’da bir çok ülkede bu türden veriler üreten AGB Nielsen tarafından 1989 yılında başlatılmıştır. Günümüzde ise reyting ölçümlerini TNS gerçekleştiriyor..
1 Ocak 2005 tarihinden itibaren izleme ölçümleri, 21 il merkezinde ve bu il merkezlerinin 20.000 nüfus üstü kent-ilçelerinde olmak üzere Türkiyede 2201 hanede yapılmaktadır. Firmadan alınan bilgilerde söz konusu hane sayısının bu bölgelerdeki 5 yaş üzeri 38.935.633 kişiyi temsil ettiği belirtilmektedir.

A/B ve TOTAL ne demek?

Ölçüm yapılan dört tane grup var. A/B, C1, C2, D/E. Bu grupları oluştururken hane reisinin eğitim ve mesleğine bakılıyor. Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar A/B dediğimiz grubu oluşturuyor. C ve D/E grubu ise daha alt geliri temsil eden insanlar. Total ise bütün bu grupların toplamı demek.

REYTING (TOPLAM İZLEME ORANI) % : Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranı. Toplam türk televizyon seyircisinin izleme oranı %.

SHARE (İZLENME PAYI) % : Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı pay.