17 Aralık süreci ve seçim döneminde milli iradeye sahip çıkan yayınlarıyla ön plana çıkan A Haber'e 28 yayın durdurma cezası verilmesi yeni bir skandalı gözler önüne serdi.
Yüksek Seçim Kurulu, A Haber'in vatandaşlara çözüm sürecine ilişkin görüşleri, 17 Aralık operasyonu hakkındaki düşünceleri, operasyona inanıp inanmadıkları" gibi sorular sormasını suç saydı. A Haber'e bu kapsamda 28 yayın durdurma cezası verildi.
SİGARAYA CEZA KESTİ SİGARA GÖRÜNTÜLÜ BELGESEL GÖNDERDİ!
Radyo Televizyon Üst Kurulunun A Haber'e yayınlaması için gönderdiği belgesel skandal konusu oldu.
Canlı yayında arka planda sigara içen bir kişi göründü diye kanala 76 bin lira para cezası kesen RTÜK’ün gönderdiği belgeseller içinde bolca sigara içen insan görüntüsü var. Akdeniz Gezginleri ismindeki belgeseldeki sigara içilen görüntüleri fark eden A Haber, belgeselleri bu görüntülerin üzerini kapatarak yayımladı. Gönderilen belgesellerde bir çok eksiklik içeriyor. Belgesellerin en yenisi 15-20 yıllık önceki dönemi kapsarken verilen bilgiler insanları aydınlatmak çok uzakta bir görüntü sergiliyor. Hal böyleyken bu belgesellerin hangi amaçla yayınlatıldığı merak konusu oldu.