28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Star Gazetesi'ne konuştu: Hayallerimize yol açan misyonun parçasıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün TEKNOFEST 2023'te isimlerini açıkladığı Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Cihangir Atasever, Star Gazetesi'ne konuştu. Duygularını aktaran Cihangir Atasever, 'Buna yol açacak, buna kapı açacak bir misyonun bir parçası olmak muazzam bir mutluluk. Umarım Türk gençlerinin hayalide budur. Bizim amacımızda olabildiğince fazla Türk gencinin bu hayali benimsemesini ve zihninde hissetmesini sağlamak. Bu hayalleri kurmamıza yol açan misyonun parçasıyız.' dedi.

Star Gazetesi29 Nisan 2023 Cumartesi 20:21 - Güncelleme:
Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Star Gazetesi'ne konuştu: Hayallerimize yol açan misyonun parçasıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün TEKNOFEST 2023'te isimlerini açıkladığı Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Cihangir Atasever, Star Gazetesi'ne konuştu.

İlk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Cihangir Atasever, Star Gazetesi ekibinden Gülsüm Senanur Demir'in sorularını cevapladı.

"GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN BİR GURUR KAYNAĞI"

İlk uzay yolcuları olmalarını hakkında duygularını aktaran Alper Gezeravcı, "Kesinlikle eşsiz bir mutluluk kaynağı. Tarifi zor bir his. Memleketimizin kuruluşundan bu güne kadar geçen yüz yıllık hikayesinde gelecek nesillerimize ilham kaynağı olacak, onların özgüvenlerini ayağa kaldıracak bir adım gerçekleştirecek bir misyon olması da apayrı bir gurur kaynağı." dedi.

"MİSYONUN BİR PARÇASI OLMAK MUAZZAM BİR MUTLULUK"

Türk gençlerinin hayaline yaşı itibari ile en yakın olan Cihangir Atasever de, "Spesifik olarak bir hayalim yoktu. Alper abinin de daha önce bahsettiği üzere, bize bu hayali kurmamıza olanak sağlayacak rol modellerimiz yoktu. Kafamızda böyle bir tahayyül yoktu. Buna yol açacak, buna kapı açacak bir misyonun bir parçası olmak muazzam bir mutluluk. Umarım Türk gençlerinin hayalide budur. Bizim amacımızda olabildiğince fazla Türk gencinin bu hayali benimsemesini ve zihninde hissetmesini sağlamak. O hislerini de gerçekleştirmek için güzel bir ortam sağlamanın bir parçası olmak şahane." diye duygularını ifade etti.

"KOYDUĞUMUZ HEDEFLERE KARŞI YILMADAN YÜRÜMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

"Türk gençleri için bir rol modelsiniz onlar için ne söylemek istersiniz?" sorusunu cevaplayan Atasever, "Şunu gördüm dünyanın çeşitli yerlerinde, yaşama farklı milletlerden insanlarla hem profesyonel hem de arkadaşlık ilişkileri kurma şansı buldum. Orarad şunu gördüm Türk insanı, Türk genci dünyanın herhangi bir yerindeki gençten herhangi bir skaladan daha aşağıda değil. En az onlar kadar zekiyiz, en az onlar kadar kafamız açık. Birazcık dirayete ihtiyacımız var. Koyduğumuz hedeflere karşı yılmadan yürümeye ihtiyacımız var. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne birazcık daha sık hatırlamaya ihtiyacımız var belki bunları şiddetle tavsiye ederdim." şeklinde cevapladı.