25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

EKPSS tercih sonuçları 2018 ne zaman açıklanır?

EKPSS yerleştirme atama işlemleri nasıl olacak? EKPSS tercih sonuçları açıklandı mı?

19 Aralık 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
EKPSS tercih sonuçları 2018 ne zaman açıklanır?

2018/2 EKPSS tercih sonuçları için geri sayım başladı. 29 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında başvuruları tamamlanan engelli memur EKPSS ataması için sonuçların ne zaman açıklanacağı, bu kapsamda beklenti içinde olan on binlerce kişinin merak ettiği konu oldu. EKPSS tercih sonuçları, ÖSYM tarafından erişime açılması bekleniyor. Kura ile engelli memur alımı için tercih işlemlerinde bulunan kamu adayları, EKPSS sonuçlarına göre değerlendirilecek.

 

ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

 

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2016 ve 2018'e giren kişilerin kamuya memur olarak atanması için yapılan 2018/2 EKPSS tercihleri için sonuç açıklaması bekleniyor. Süreç tamamlandığında, kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadroları için 2 bin 504 engelli memur alımı yapılacak.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

29 Kasım-7 Aralık tarih aralığında alınan başvuruların ardından değerlendirme aşamasına geçen ÖSYM, EKPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama yapmadı.

Ancak, geçtiğimiz dönemlerdeki sonuç açıklama süreçleri baz alındığında EKPSS/2 tercih sonuçlarının en geç 31 Aralık Pazartesi günü açıklanacağı öngörülebilir. Bu durum, ÖSYM'nin yoğunluk durumuna göre erken ve geç açıklanma şeklinde değişkenlik gösterebilir.