20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kamu-Sen, akademisyenlerin maaşını protesto etti

Kamu-Sen ve Eğitim-Sen, memur maaşlarını protesto etti. Marmara Üniversitesi önünde toplanan grup, akademisyenlerin uğradığı ekonomik sıkıntıları dile getirdi.

Cihan26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 Kamu-Sen, akademisyenlerin maaşını protesto etti
Kamu-Sen ve Eğitim-Sen, İstanbul teşkilatı üyeleri, akademisyen ve idari personelin uğradığı ekonomik sıkıntıları dile getirip verilen maaşı protesto etti. Marmara Üniversitesi Göztepe yerleşkesi önünde toplanan grup, ayakkabı kutuları ve ödenmemiş faturaları taşıdıkları pankartın önüne bıraktı.

"2011 YILINDAKİ ALIM GÜCÜNE KAVUŞTURULMALI"

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, “Akademisyenlere ve idari personele konumlarına uygun maaş artışı yapılmalıdır. En azından 2011 yılındaki alım gücüne kavuşturulmalıdır. Üniversite ödeneğine 360’ar TL eklenmeli ve idari personele de üniversite ödeneği verilmelidir. Akademik personelin bilimsel çalışmalarda yaptığı harcamaları karşılamak üzere tüm akademik personele en düşüğü aylık 500 TL’den başlamak üzere araştırma-geliştirme ödeneği adı altında ödenek tahsis edilmeli. Bu ülkeyi yönetenler, bilimsel gelişimin taşıyıcısı olan akademisyenlerimizin sesine kulak vermeli.” ifadelerini kullandı.