19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2019/3 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı

KPSS tercih başvuruları devam ediyor. 2019/3 KPSS tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden geçtiğimiz hafta erişime açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesidnde çalıştırılmak üzere 325 personel alımı yapılacağı duyursu yapılmıştı.

23 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2019/3 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı

KPSS tercih başvuruları devam ediyor. 2019/3 KPSS tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden geçtiğimiz hafta erişime açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesidnde çalıştırılmak üzere 325 personel alımı yapılacağı duyursu yapılmıştı.

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ardından memur adayları aralık ayında terciklerini yapmışlar sonuçlar aynı ay içerisinde açıklanmıştı. Şimdi memur adayları için yeni bir tercih süreci başladı. KPSS-2019/3 Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınacak. Bu mühim gelişme sonrası memur adayları şimdi tercih tarihlerini, başvuruların nasl yapılacağını sorguluyor.

KPSS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğün’de sözleşmeli personel olarak görev almak isteyenlerin beklediği duyuru geldi. ÖSYM, KPSS 2019/3 tercih kılavuzuyla başvuru sürecine dair detayları bildirdi. KPSS 2019/3 tercihleri sonucunda 303 ön lisans, 22 lisans mezunu olmak üzere toplamda 325 personel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek.



BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, 18-24 Ocak 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2019/3 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 15.45’ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 4 Kasım 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Önlisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı, en az 60 olan adaylar tercih yapabileceklerdir.

Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, 18-24 Ocak 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2019/3 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 15.45’ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir."

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır.

Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.