16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Meteoroloji çalışanlarına tazminat müjdesi

Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesi için uçak kaldırmama eylemi yapmaya hazırlanan Büro Memur-Sen’e, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan sevindirici haber geldi.

Cihan27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Meteoroloji çalışanlarına tazminat müjdesi
Bakanlık, havacılık tazminatının ödenmesi için kanun taslağı hazırladı. Taslak, ‘Orman Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nde yer alacak.
Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen’in Eurocontrol gelirlerinden meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı adı altında pay verilmesi için yaptığı protestolar ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda yaptığı görüşmeler sonuca ulaştı.
Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı kanun taslağı hazırladı.

TBMM’DE KABUL EDİLİNCE TAZMİNATLAR ÖDENECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından onaylanan ‘Orman Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’ taslağının TBMM’de kabul edilmesinin ardından, meteoroloji çalışanları havacılık tazminatına kavuşmuş olacak.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, konuyla ilgili yazılı değerlendirmesinde, meteoroloji çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatının ödenecek olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Yazgan, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı personel giderleri olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’ndan yani Eurocontrol’den para alıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline öderken, meteoroloji çalışanları bu tazminatı alamıyordu. Meteoroloji çalışanlarının uğradığı bu adaletsizliği gidermek için genel yetkili sendika olarak protesto gösterileri yaptık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça başta olmak üzere birçok görüşmede bulunduk. Şayet meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenmeseydi hava raporlarını oluşturamayarak uçak kaldırmama eylemi yapacaktık. Verdiğimiz bu yoğun mücadele sonucu meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatının ödenecek olması bizleri mutlu etti. Adalet, şimdi yerini buldu.” dedi.