24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Memurlara servis müjdesi

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen) Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Maliye, İçişleri, Enerji, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının merkez ve bağlı kuruluşlarında çalışan onbinlerce memurun servis hizmetinden yararlanacağını bildirdi.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Memurlara servis müjdesi
Tonbul, görevli kamu çalışanlarının mesaiye geliş gidişlerinde yararlanacağı servis hizmetinin 1 Ocak 2014'ten itibaren başlayacağını belirtti.

YOL MASRAFI BİTECEK
Memurların ulaşım masrafından kurtulacağını söyleyen Hacı Bayram Tonbul, "Bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında başlayacak hizmetin taşrada da uygulamaya geçmesi için çalışmalar sürmektedir" dedi.

2014'TE BAŞKA NE GİBİ YENİLİKLER OLACAK?

ALDATICI REKLAMA YÜKSEK CEZA


2014 yılından itibaren televizyon ve gazetelerde tüketiciye yönelik aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara yönelik cezalar zamlı olarak uygulanacak.

Tüketicinin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürücü, şiddet hareketlerini ve suç işlemeyi özendirici veya belirli bir sınıfı istismar edici reklam ve ilanlar ile örtülü reklam yapanlar 91 bin lira ceza ödeyecek.

FİŞ VE FATURADA YENİ DÜZEN

1 Ocak 2014 itibariyle, fiş, fatura, gider pusulası gibi belgelerde iş sahibinin bilgilerine yer verilmesi zorunlu olacak.

Aksi takdirde ticareti yapan kişilere 2 bin 240 lira para cezası verilecek.

Taksimetre muayene işlemleri 1 Ocak'tan itibaren bakanlıkça yetkilendirilecek özel muayene servislerince yürütülebilecek.

GURBETÇİYE MERKEZ BANKASI YASAĞI

2014 itibariyle sona eren uygulamalar da olacak. Gurbetçi işçilere yönelik "süper döviz hesabı" uygulaması bitecek.

Gurbetçiler, 1 Ocak 2014'ten itibaren Merkez Bankası'nda döviz hesabı açtıramayacak. 4,2 milyar Euro'ya ulaşan mevcut gurbetçi işçi döviz hesaplarıysa, 2015'e kadar kapatılacak.

EHLİYET SINAVLARINDA DEĞİŞİKLİK

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında 60 olan soru sayısını 50'ye düşürdü, sınav süresini de 1 saat 15 dakikadan bir saate indirdi.