29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

THY kabin memuru başvurusu nasıl yapılır

THY kabin memuru hostes alımı başvurusu nasıl yapılır? Genel koşullar nelerdir? T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.) 01/01/1988 ile 31/12/1997 tarihleri arasında doğmuş olmak, En az lise mezunu olmak, İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.) Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak yer alıyor. THY kabin memuru alımı Sağlık ve Fiziki Koşullar;160-180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır) devamı haberimizde yer alıyor.

4 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
THY kabin memuru başvurusu nasıl yapılır

THY kabin memuru alımı 2018 En az lise mezunu THY kabin memuru alımı başvuru şartları nelerdir merak ediliyor.  THY’de kabin memuru olmak isteyen adaylar müjde! Türk Hava Yolları A.O. THY en az lise mezunu bayan kabin memuru alımı ilanı yayımlandı. Kabin memuru alımı başvuru sayfası ve başvuru koşulları detayları star.com.tr’de yer alıyor. THY, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilan ile bayan hostes alımı yapacağını duyurdu. 

 

THY KABİN MEMURU (HOSTES) BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)

- 01/01/1988 ile 31/12/1997 tarihleri arasında doğmuş olmak,

- En az lise mezunu olmak,

- İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)

- Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türk Hava Yolları tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak adaylar THY’nin BURAYA tıklayarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

İlanın başvuru formu ve tüm detayları yukarıdaki linkte yer almaktadır.

 

SAĞLIK VE FİZİKİ KOŞULLAR NELERDİR?

- 160-180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)*,

- Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir.

- THY A.O., SHGM yetkili hastaneden alınmış olumlu rapor olsa bile kendi iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkikler isteyerek veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.)

- THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak,

- Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.