29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Bugün Necip Fazıl'ı anmakla kalmıyor mirasını da yaşatıyoruz

'Necip Fazıl Ödülleri 2023'te açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Bugün Necip Fazıl'ı anmakla kalmıyor, aynı zamanda onun düşünsel mirasını yaşatma sorumluluğunu da üstleniyoruz.' dedi.

IŞIL SEREN ŞENER30 Aralık 2023 Cumartesi 20:41 - Güncelleme:
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Bugün Necip Fazıl'ı anmakla kalmıyor mirasını da yaşatıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Necip Fazıl Ödülleri 2023"te açıklamalarda bulundu.

Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla verilen "2023 Necip Fazıl Ödülleri", Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende takdim edildi.

"NECİP FAZIL'IN DÜŞÜNSEL MİRASINI YAŞATMAK SORUMLULUĞUNU DA ÜSTLENİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek'in Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının büyük bir değeri olduğunu söyledi.

Necip Fazıl Kısakürek'in sanatı gelecek nesilleri şekillendirmenin bir aracı olarak gördüğüne dikkati çeken Ersoy, "Necip Fazıl'ın kelimeleriyle dokunan eserleri, sadece bir şairin değil aynı zamanda bir düşünür ve vatanseverin de ifadeleridir. Onun mefkure ve sözleri sadece yaşadığı dönemde değil, günümüzde de yankılanmaya devam etmektedir. Necip Fazıl sadece bireysel düşünce dünyasıyla değil aynı zamanda toplumsal meselelere de kafa yorarak eserlerini kaleme almıştır. Onun eserleri sadece edebiyatla sınırlı kalmayıp eş zamanlı olarak bir düşünce okyanusunu da barındırmaktadır." dedi.

Bakan Ersoy, Büyük Doğu düşüncesinin Türk gençliğine yönelik hazırlanan manifestonun diğer bir adı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Büyük Doğu iman, tefekkür, aksiyon ve dava aralığını bir bütün halinde sunan bir rehberdir. Üstadın 15 devre ve 512 sayı olarak çıkardığı Büyük Doğu dergisi 14 kez kapanmış ancak tüm engellemeler, onu yolundan alıkoyamamıştır. Büyük Doğu, tasfiye edilmiş Doğu medeniyetinin en son temsilcisi olan Türklerin şahsında kaybedilen ruhu ihya etmenin sistemidir. Bugün Necip Fazıl'ı anmakla kalmıyor, aynı zamanda düşünsel mirasını yaşatmak sorumluluğunu da üstleniyoruz. Şunu unutmayalım ki Necip Fazıl'ın bizlere bıraktığı mirası gelecek nesillerle buluşturmak bizim için çok kıymetli bir görevdir. Onun kelimelerinden ilham alarak, toplum olarak daha bilinçli, daha duyarlı ve daha özgür bir gelecek için çaba sarf ediyoruz."

Necip Fazıl'ın şair Baki'den sonra "Sultanu'ş Şuara" unvana sahip ikinci şair olduğunun altını çizen Ersoy, 2024 yılının Türkiye'ye esenlik ve huzur getirmesi, Gazze'de yaşanan insanlık dramının birer an evvel son bulması dileklerini ifade etti.

  • Mehmet Nuri Ersoy
  • Kültür ve Turizm Bakanı
  • Necip Fazıl Ödülleri