27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

En hızlı Porsche geliyor

Porsche’nin bir daha üretilmeyecek denilen modelleri tekrardan yollara çıkıyor. Tıpkı son manuel vitesli 911 denilen 911 R’dan sonra çıkan pist paketi gibi.

star.com.tr / Çağatay Uğur7 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
En hızlı Porsche geliyor

Porsche, sözünü tutmayan ve hayranlarını şaşkınlığa uğratan bir firma. Üretilmeyecek ya da son üretim dediği araçlar tekrar yollara çıkabiliyor. Bu bazen dönüş bazen geç olabiliyor fakat Porsche severleri mutlu etmeyi de başarıyor. Şimdi ise uzun bir süredir üretilmeyeceği düşünülen bir model tekrar yollara dönüyor. Porsche 911 GT3 RS. İlk görüntüleri sızdırılan otomobil, 911.2 serinin bir ürünü. 4 litrelik boxer motoru sayesinde 8250 d/d’da 520 beygir güç üreten motor,

2018 yeni Porsche GT3 RS’in 0-100 km/s hızlanmasını 3.2 sn’de tamamlamasını sağlıyor. 0-100 hızlanması daha iyi olan bir Porsche var fakat GT3 RS, pistlerin en hızlı otomobillerinden. Porsche’nin dünyanın en hızlı ve dayanıklı şanzımanı olarak nitelendirdiği PDK şanzımana sahip olacak otomobilde opsiyonel olarak manuel viteste alınabilecek. Arka lastiklerinde belli açıda döneceği otomobil, virajlarda ekstra iyi performans sunacak.

 

Tabi bu saydığımız özellikler bir önceki GT3 RS’de olan özellikler. Bu özellikleri daha iyi halde görmek ise beklenen şeyler. Aracın standart GT3’ten daha çevik olması için çalışmalar yapması beklenen Porsche, araçla ilgili en ufak bir bilgi vermedi. Fakat fotoğrafların analizinden GT3 RS’te önce 20 inç arkada ise 21 inç tekerleklerin kullanıldığı görünüyor. Seramik frenlere de sahip olan otomobil, pistlerde çok iyi deneyimler sunacak gibi görünüyor.