25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yenilenen Porsche Cayenne görücüye çıktı

Yenilenen SUV yeni çift turbo motoru ve plug-in hibrit versiyonu ile dikkat çekiyor

31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yenilenen Porsche Cayenne görücüye çıktı

Porsche büyük başarı gösteren modeli Cayenne’i makyajladı. Ülkemizde de oldukça beğenilen ve tercih edilen SUV geçirdiği operasyon sonucunda görsel değişikliklerin yanı sıra yeni motorlara da sahip oldu.

Otomobile dışarıdan bakıldığında her ne kadar görsel olarak çok fazla değişiklik yokmuş gibi görünse bile, daha büyük ızgaraya sahip yeniden tasarlanmış ön tampon ve dört noktalı LED gündüz farlarını barındıran yeni ön far grubu dikkat çeken yenilikler arasında kendini belli ediyor.

Otomobilin kaputunun altında da büyük yenilikler bulunuyor. İlk olarak tamamı Porsche tarafından geliştirilen 420 bg’lik 3.6-litre V6 çift turbolu motor Cayenne S’in kaputunun altındaki yerini alırken, Cayenne S E-Hybrid 333 bg’lik 3-litre V6 süperşarjlı motorun 95 bg’lik elektrik motoru ile eşlenmesi ile kombine olarak elde ettiği 416 bg’lik gücüyle Cayenne gamında sunulan ilk hibrit seçenek olma ünvanını kazanıyor.

SUV'nin sportif kimliğini kaybetmeden daha konforlu bir sürüşe sahip olmasını sağlayan elden geçirilmiş bir şasiye, markanın yeni Auto Stop/Start Plus teknolojisine ve iç mekanda yeni bir direksiyona sahip olan makyajlı Porsche Cayenne’in bu yılın sonlarına doğru satışa sunulması bekleniyor.