26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İstanbul’da tatil trafiğine hazır mısınız?

Bayram denince akla ilk önce yolculuk ardından da trafik problemi geliyor. Bu sorunla karşı karşıya kalmamak için en iyisi alternatif yolları öğrenmeli! Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’ndan istatistiklerle yeni rotanızı belirleyebilirsiniz!

27 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İstanbul’da tatil trafiğine hazır mısınız?

Yandex Navigasyon, Kurban Bayramı tatilinde trafiğe yakalanmak istemeyen kullanıcıları için ideal rotaları ve yola çıkış saatlerini ortaya çıkaran bir araştırma yaptı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda elde edilen trafik verilerini inceleyen uygulama, Kurban Bayramı tatili yolculuğunda sürücülere büyük kolaylık sağlayacak ipuçlarına ulaştı. 

TRAFİĞİN AZALDIĞI SAATLER: 10:00 VE 21:00 

Trafiğin yoğun olduğu bölgeler ve yola çıkmak için ideal saatleri inceleyen uygulamanın verilerine göre bayram tatilinde yola çıkacak olan İstanbulluların sabah 10.00 veya akşam 21.00 saatlerini tercih etmesi gerekiyor. Analize göre Anadolu Yakası’nda İstanbul çıkışı yönünde E5’te Uzunçayır-Maltape-Pendik arasında, TEM’de ise Sultanbeyli-Kurtköy arasında sürücüleri yoğun bir trafik bekleyecek. Avrupa Yakası’nda Anadolu Yakası istikametindeyse Mahmutbey Gişeler ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yolunda büyük ölçüde trafik sıkıntısının yaşanması öngörülüyor.  

UZUNÇAYIR GEÇİLMEZ! 

Geçen bayramda Uzunçayır-Maltepe arası bekleme süresi 43, Maltepe-Pendik arası ise 34 dakika olarak kaydedildi. Öte yandan sürücüleri trafikten kurtaracak bazı rotalar ise şöyle: ternatif rotalardan bazılarını 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden kuzey çevre otoyoluna bağlanmak Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na hareket edecek sürücüleri en az iki buçuk saatlik trafik çilesinden kurtarma potansiyeli taşıyor.

AŞILAN YOL MARS’A GİDİŞ DÖNÜŞE EŞDEĞER!  

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da hepimiz yollardaydık öyle ki kat edilen mesafeyle bir kez Mars’a gidilip gelinebiliyor veya dünyanın çevresinde 2726 kez tur atılabiliyor! Uygulama, Ramazan Bayramı’na ait yol istatistiklerini de paylaştı:

Tüm kullanıcıların kat ettikleri 

Toplam mesafe: 109.283.860

Yapılan arama: 14.395.444

Rota oluşturma: 12.790.072

Yolculuk sayısı: 4.817.440

Yorum sayısı: 30751

Kaza noktası: 45520

Yol çalışması: 4514

Araştırmalar Avrasya Tüneli’nin trafiği önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu. Geçen bayramda tüneli kullanan sürücüler köprüdekilerden 1.5 saat önce evlerine ulaştı.