25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Tarkan herkesten daha rockstar

Şu sıralar herkes Tarkan’ın meşhur şarkısı Ölürüm Sana’nın RockA grubu tarafından yapılan yeni rock versiyonunu konuşuyor. Şarkı için stüdyoda Tarkan’la birlikte çalıştıklarını anlatan grup üyeleri “O artık bizim gözümüzde megastar değil mega insan” diyor.

Fatma Karaman/ [email protected]25 Kasım 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tarkan herkesten daha rockstar

Tarkan’ın 1997 yılında çıkardığı Ölürüm Sana albümü kuşkusuz Türk pop müzik tarihinin en önemli albümlerinden... Aynı ismi taşıdığı şarkının gerek klibi, gerek girişi pek çoğumuzun beynine kazınmış durumda. Kült şarkılar arasında olan Ölürüm Sana, bugün yeni versiyonuyla tozu dumana katıyor, herkes RockA grubu tarafından yapılan rock versiyonunu konuşuyor. Şarkının ekranlarda dönmeye başlayan klibinde ise gruba Tarkan eşlik ediyor. RockA yorumuyla çok beğenilen Ölürüm Sana cover’ı şimdiden müzik listelerinde ise ilk sıralarda...

RockA  grubu 2005 yılında Ankara’da kuruldu. Grubun vokalisti Halil Özüpek, gitaristi Barış Ceylan, davulcusu Ömer Uyanık, bas gitarcısı Yiğit Üney, klavyecisi ise Berkay Ertürk... Grup Ölürüm Sana’ya  gelen olumlu tepkilerden çok mutlu... Peki RockA ve Tarkan nasıl buluştu? Konserlerde Tarkan’ın bu parçasını çaldıklarını söyleyen Halil Özüpek, Ölürüm Sana’yı albüme koyma fikrinin çıkışını şöyle anlatıyor: “Bize hep ‘Bu şarkıyı neden kaydetmiyorsunuz?’ diye soruluyordu. O sıralar bir de albüm çalışmamız vardı. Ölürüm Sana’yı doğru düzgün kaydedelim dedik. Şarkının düzenlemelerini yaptıktan sonra Tarkan’ın sahibi olduğu prodüksiyon şirketine diğer albümümüzle beraber Ölürüm Sana’yı da yolladık. Tarkan’ın menajeri aradı, içimden ‘Acaba ciddi mi?’ diye düşündüm. Sonra telefonu Tarkan’a verdi. Tarkan bana ‘Yaptığınız iş çok güzel olmuş, beni çok heyecanlandırdı’ dedi.”

ŞARKIYA ÇOK MÜDAHALE ETMEDİK

Grubun davulcusu Ömer Uyanık yaptıklara işe güvendiklerini ancak Tarkan’ın bu kadar kısa sürede kendilerini arayacaklarını düşünmediklerini söylüyor: “Müzik piyasasında iyi bir yerde olan birine danıştık. Bize ‘Tarkan’ın şarkılarının bedeli yoktur. Özellikle bu şarkıyı paranız olsa da alamazsınız’ dedi. Bu cevabı alınca beklentimiz sıfıra indi.

Zaten asıl amacımız ‘Şarkınızı kaydettik, bunu da internetten paylaşacağız, bir fikriniz olsun’ mesajı vermekti.”

Telefon görüşmelerinden sonra İstanbul’a toplantıya gelen RockA, iki gün boyunca stüdyoda Tarkan ile birlikte şarkı üzerinde çalışmış. Grubun gitaristi Barış Ceylan “Tarkan her anlamda çok destek oldu. Özellikle kaydettiğimiz şarkı üstünde oynama yapılmasını istemedi, hep ne istediğimizi sordu. Daha sonra prodüksiyon şirketiyle görüştük, onlar bize sadece Ölürüm Sana parçasıyla çıkmamızı istedi. Biz de istemedik, Tarkan da istemedi cover olan bir single ile çıkmayı. Bizim olan Anlatması Zor şarkısını da ekledik ve maxi single olarak çıktı. Tarkan her daim fikirlerimize, duruşumuza, yaptığımız şarkılara saygı duydu. Gördük ki o herkesten daha çok rockstar!” diyor. 

Bas gitarist Yiğit Üney’e cover’ı dinleyenlerin nasıl tepki verdiklerini soruyoruz: “Ölürüm Sana çok fazla değiştirebileceğimiz bir şarkı değildi. Bazıları ‘Bu orijinalinin aynısı’ diyor. Zaten asıl nokta da o... Bizce en iyi cover, bir şarkının orijinalini insanlara hatırlatır, üstüne de belli bir süre geçince ‘Evet bu adamlar üstüne bir şey koymuş’ dedirtir. Bunu başardığımızı düşünüyoruz. Zaten çok beğenilmesinin sebebi de şarkıya çok müdahale etmememiz.”

SONUNA KADAR ARKANIZDAYIM

TARKAN, RockA’nın klibinde de rol aldı. Şile’de çekilen klipte Kırmızı Başlıklı Kız masalından yola çıkılırken Tarkan kurt adam olarak kamera karşısına geçti. Grubun klavyecisi Berkay Ertürk, çekimlerin iki gün sürdüğünü anlatıyor: “Şarkının ruhuna uyan bir klip oldu. Biz Tarkan’a ‘Beraber çekelim’ diyemedik açıkçası. Elini verdi, kolunu koparalım olmasın diye!  Pek çok kişiyle düet yapıyor ama kliplerinde oynamıyor. Sonra kendisi ‘Arkadaşlar hep beraber güzel bir klip çekelim. Sadece şarkıyı verdim, yoluma gittim olmasın. İnsanlar arkanızda sonuna kadar durduğumu görsün’ dedi. Çok mutlu olduk. Her şeyden önce manevi destek veriyor. Çıktıktan sonra bile arayıp ‘Arkadaşlar neler yapıyorsunuz, heyecanınızı benimle paylaşın’ dedi. O artık bizim gözümüzde megastar değil mega insan!”

BU KADARINI KİMSE BEKLEMİYORDU

Rocka’ya yaşadıkları bu süreçte çevrelerindeki insanların ne düşündüklerini soruyoruz. Kimsenin bu kadarını beklemediğini söyleyen grubun vokalisti Halil Özüpek “Babam müzik yapmamı hiç istemezdi. ‘Arkanızda birilerinin olması, sizi desteklemesi lazım’ dedi, bende gittim Tarkan’ı buldum! İşin şakası bu tabii ama Tarkan ile çalıştığımızı duyunca o da çok mutlu oldu” diyor.