29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Yöresel Türk Kıyafetleri Fas’ı büyüledi

Fas’ta, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ortaklaşa ‘Yöresel Türk kıyafetleri’ sergisi düzenlendi. Kıyafetler Türk kültürü hayranı Faslılar’dan büyük ilgi gördü.

19 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yöresel Türk Kıyafetleri Fas’ı büyüledi

Osmanlı’nın himaye ettiği Kuzey Afrika ülkelerinden Fas’ta, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ortaklaşa ‘Yöresel Türk kıyafetleri’ sergisi düzenlendi. Başkent Rabat’ta bulunan Vidaye Sergi Sarayı’nda 16 Şubat’ta düzenlenen serginin açılışına Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Mustafa Göksu ve TMV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben ile diplomatik misyon temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. YEE Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar “Fas halkı Türk elbiseleri, dizileri ve kültürü ile çok ilgililer. Halkın bu ilgisinden dolayı daha çok Türk dizilerinde gördükleri bu kıyafetleri beğenilerine sunmak için bu sergiyi düzenledik” ifadelerini kullandı.

TARİHİ YAŞATMAK MİSYONUMUZ

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık ise “Geçmişten günümüze Türk insanının giydiği kıyafetlerden esinlenerek enstitümüzde tasarladığımız elbiseleri sergiliyoruz. Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait kıyafetlerimizin yanı sıra yöresel kıyafetlerimizi de sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuyoruz. Enstitü olarak tarihimizin bir parçası olan bu kıyafetleri yaşatmak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. Türk yöresel kıyafetlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu sergi iki gün boyunca sanatseverlerden büyük beğeni aldı.