28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

24 TV'ye özel açıklamalar... ABB Başkan Adayı Altınok'tan Ankaralılara müjde!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, 24 TV ve 24 RADYO ortak yayınına özel açıklamalarda bulundu. Altınok, Mansur Yavaş döneminde Ankaralıların ulaşımda büyük bir çile yaşadığına dikkat çekerek 'Ulaşım üniversite öğrencilerimize ücretsiz olacak. Ankara'da ulaşım 24 saat devam edecek.' dedi.

YELİZ GEDİMAN17 Mart 2024 Pazar 21:01 - Güncelleme:
24 TV'ye özel açıklamalar... ABB Başkan Adayı Altınok'tan Ankaralılara müjde!

24 TV Seçim Özel programında, TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan sordu; Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok cevapladı.

"ANKARA HAYALET ŞEHRE DÖNÜŞTÜ"

"Bir belediyenin böyle bir kuleyi (Atatürk Cumhuriyet Kulesi) yapması kolay değil" diyen Altınok, "Atatürk Cumhuriyet Kulemiz tamamen Keçiören Belediyemizin imkânlarıyla yapıldı. Muhteşem bir eseri Ankara'mıza ve ülkemize kazandırmış olduk. Ankara son 5 yılda maalesef ışığını kaybetti. Ankara karanlık bir şehir, Ankara hayalet bir belediye başkanı ve hayalet bir şehir haline dönüştü." ifadelerini kullandı.

ALTINOK'UN MAL VARLIĞI

Mal varlığı hakkındaki söylentilere de cevap veren Altınok, "Belediye Başkanı olduktan sonra mal varlığım azaldı. Belediye Başkanı olmadan önce aldıklarımız ve daha sonra Belediye Başkanı olduktan sonra sattıklarımız var. Hanımın üzerine şu an oturduğumuz ev var. Kızlarımın üstüne bir mal varlığı olsa zaten açıklarız. Bizden bir şey bulamazlar. 20 yıldır görev yapıyorum; hanımın veya çocuklarım benim makam arabama binmemiştir. Altınok'un bütün hassasiyeti bu. Altınok'un 20 yıllık görev süresince Keçiören Belediyesi'nde ihale alıp zengin olan bir kişi yoktur. İmar rantından dolayı zengin olan bir kişi yoktur." açıklamasında bulundu.

"NEREDEN BULDU BU PARAYI?"

Mansur Yavaş'ın reklama harcadığı maliyete tepki gösteren Altınok, "Şu an Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kampanyaya 2-2,5 milyar lira para harcıyor. Nereden buldu bu parayı? Bunun kaynağı neresi? CHP'den bütün hazineden aldığı para 1 milyar 800 milyon lira. Sayın Yavaş partizanlık yaptı. Göreve gelir gelmez bütün Ak Partili belediyelere daha önce verilen araçların tamamını aldı. Yani dedi ki "Sen Ankara'nın ilçelerine hizmet yapma." dedi.

"YAVAŞ SÖZDE ANKARALI, SEÇİMDEN SEÇİME MİLLİYETÇİ"

Her dönem oylarını artırdıklarını belirten Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

Her kesimden oy alıyoruz. CHP'ye oy veren vatandaşlarımızdan da oy alıyoruz. İlçelerin tamamına gittiğimde Büyükşehir belediyesinin bir dikili ağacı yok ama küçük bütçelerle ilçe belediye başkanlarımız destan yazmışlar. Mansur Yavaş binlerce askerimizin, öğretmenlerimizin, Kürt vatandaşlarımızın katiline maalesef 'Apo Bey' demiştir. Yavaş sözde Ankaralı, seçimden seçime Milliyetçi.

"DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ALTAY TANKINI ÜRETİYORUZ"

Savunma sanayisi güçlü olmayan ülkelerin geleceğe güvenle bakamayacağını söyleyen Altınok, "Türkiye kendi menfaatlerini sonuna kadar koruyan bir ülke. Atatürk'ün yapmak istediği ne varsa bunu AK Parti gerçekleştirmiştir. 20 yıl önce Türkiye tankını tamir edemeyen bir ülkeydi şu an dünyanın en gelişmiş ALTAY Tankını üretiyoruz ve dünyaya satıyoruz." dedi.

Altınok sözlerini şöyle sürdürdü:

Türk, Kürt, Alevi, Sünni kardeşiz. Ayrım yapan vatan haini kalleştir. Bu vatan bizim, vatanın üzerinden asla pazarlık olmaz.

Kuzey Irak'a uçaklarımızın ucunu çıkaramıyorduk. Şimdi Pençe-Kilit harekatı her yerinde bir yıldan fazla artık operasyonlar yapıyoruz.

Geçen dönem Sayın Yavaş'a oy veren birçok Ülkücü, Milliyetçi arkadaş şimdi onların gerçek yüzünü, vefasızlığını görünce şu an bize destek veren birçok arkadaşımız var.

"ANKARA BÜYÜK BİR ŞEHİRDEN BÜYÜK BİR KASABAYA DÖNÜŞTÜ"

Mansur Yavaş'ta vizyonun olmadığının altını çizen Altınok, "Ankara 10 gömlek fazla geldi kendisine. Belediye başkanlarının vizyonu şehirdir, Şehir belediye başkanının vizyonudur. Ankara'mız büyük bir şehirden maalesef büyük bir kasabaya dönmüştür. 31 Mart'ta Ankaralı iradesini hizmetten yana, eserden yana, problemlerin çözümünden yana koyacağına ben inanıyorum. Trafikle ilgili gerekli yatırımlar yapılmazsa Ankara trafiği 2-2,5 yıl sonra İstanbul trafiğinden daha çileli hale gelecek.

"İŞSİZLİK PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ"

Ankara'nın kent müzesinin olmadığını belirten Altınok, "Bir ilçeye gidiyorsunuz, ilçenin kent müzesi var ama bu kadar derin medeniyeti olan kültürü olan Başkentimizin maalesef bir kent müzesi yok. Kent müzemizi yapacağız." şeklinde konuştu

ÖĞRENCİLERE MÜJDE!

Canlı yayında öğrencilere müjde veren Altınok şu ifadeleri kullandı:

Ulaşım 18 yaş üniversite öğrencilerimize ücretsiz olacak. Her saat ve sınırsız ve Ankara'da 24 saat ulaşım devam edecek yani metro 24 saat çalışacak, otobüsler 24 saat.

Ankara'mızı bir dünya başkenti yapacağız yani trafik problemini de çözeceğiz, ulaşım çilesini de çözeceğiz, bırakın Ankara'da işsizlik problemini çözeceğiz. Kantin kart getiriyoruz ilkokul çocuklarına 200 lira, ortaokul çocuklarına 300 lira, lise öğrencilerimize 500 lira kantin kartı vereceğiz. Çocuklarımız kantinden canları ne istiyorsa alabilecekler.

BAŞI BOŞ SOKAK HAYVANLARI

Başı boş sokak hayvanları sorununa da değinen Altınok, "Sokaktaki korku dönemini bitireceğiz. Hayvan severlerimizle oturacağız onlara da her türlü desteği vereceğiz. Ortak akılla ama sokakta artık Avrupa'da da yok Amerika'da da yok." dedi.