27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

6 partinin buluşması... Nedim Şener'den çarpıcı '28 Şubat' vurgusu

Altı muhalefet partisinin yaptığı toplantıyla ilgili konuşan Gazeteci Nedim Şener, hazırlanacak mutabakat metninin 28 Şubat'ta açıklanacak olmasını, 'Eğer o tarihi helalleşme gibi belledilerse yanlış yaptılar.' sözleriyle değerlendirdi.

15 Şubat 2022 Salı 08:14 - Güncelleme:
6 partinin buluşması... Nedim Şener'den çarpıcı '28 Şubat' vurgusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine bir araya gelen altı muhalefet partisi genel başkanı, 12 Şubat'ta 5 saati aşkın bir toplantı yaptı.

Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada "Üzerinde uzlaşıya vardığımız yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyuna takdimi üzerine görüştük. 28 Şubat 2022 tarihinde milletimizle paylaşılmasında mutabık kaldık." dedi.

"28 ŞUBAT'I SEÇMEK TARTIŞMALARI YENİDEN AÇMAKTIR"

TVNET'te konuyla ilgili değerlendirmede bulunan gazeteci Nedim Şener, "28 Şubat'ta 'MGK kararlarını uygulayacağım' diye konuşan dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'di. Yani tutup da o güne dair böyle bir toplantıyı rast getirmek böyle bir tartışmayı yeniden açmak anlamına gelir." dedi.

"HELALLEŞME GİBİ BELLEDİLERSE YANLIŞ YAPTILAR"

CHP ile ilgili insanların kafasında başörtüsüyle ilgili hatıralar olduğunu belirten Şener, "Eğer o tarihi helalleşme gibi belledilerse yanlış yaptılar. 6 partinin de 28 Şubat tarihini duyunca 'Ya bugün değil de bir gün sonra, bir gün önce' dememesi şaşırtıcı. " ifadelerini kullandı.

"ANCAK İHMALLE AÇIKLANIR"

Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nasıl bir masada oturacaklarını, hangi sıraya göre oturacaklarını veya fotoğrafta nasıl duracaklarına kadar imaja önem veren partilerin o tarihi düşünmemiş olması ancak ihmalle açıklanabilir."