20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

AK Parti yeni kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

AK Parti milletvekilleri, 2023 turizm hedeflerine ulaşılması için öncelikli önemi bulunan düzenlemeler yapılması, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerinin tespitine ilişkin yeni kriterler, konaklama tesislerinin ve plaj işletmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm işletmesi belgesi alma zorunluluğu, turizm belgesinin iptali yaptırımının uygulanacağı yeni durumların belirlenmesini de içeren Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığına sundu.

DHA30 Mart 2021 Salı 10:41 - Güncelleme:
AK Parti yeni kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

AK Parti, Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu. Yasa teklifi ile konaklama tesisleri ve plaj işletmelerine, Kültür ve Turizm Bakanlığından 'turizm işletmesi belgesi' alma zorunluluğu getiriliyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve 23 milletvekilinin imzasını taşıyan 32 maddelik kanun teklifi, TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifiyle, turizm sektörüne belirli bir standart getirilmesi için turizm tesislerinin Kültür ve Turizm Bakanlığının denetimi ve kontrolü altında olması hedefleniyor. Bunu sağlamak amacıyla da konaklama tesisleri ve plaj işletmelerine, Kültür ve Turizm Bakanlığından 'turizm işletmesi belgesi' alma zorunluluğu getiriliyor. Böylece, konaklama tesislerinin asgari standartlara sahip olması ve standart birliği sağlanması, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile faaliyet gösteren konaklama tesislerinin de Kültür ve Turizm Bakanlığının denetimine alınarak uygulamada karşılaşılan ve genellikle tüketici mağduriyeti ile sonuçlanan olumsuz durumların önlenmesi amaçlanıyor. Kamu kurum veya kuruluşlarının işlettiği misafirhaneler ile vilayetler evi ve ordu evlerinin ise bu düzenlemeden muaf tutulması öngörülüyor.