29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

AK Parti'den sert tepki! Kılıçdaroğlu bebek katilini öven Yanardağ'a sahip çıktı

Seçimlerde terör örgütü PKK'nın açıktan destek verdiği Kılıçdaroğlu, bebek katili Öcalan hakkındaki skandal açıklamalarının ardından tutuklanan fondaş gazeteci Merdan Yanardağ'a sahip çıktı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, 'Ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır.' dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 'PKK elebaşı Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ'ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür.' diyerek tepki gösterdi.

27 Haziran 2023 Salı 18:38 - Güncelleme:
AK Parti'den sert tepki! Kılıçdaroğlu bebek katilini öven Yanardağ'a sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristbaşı ve bebek katili Öcalan'a canlı yayında övgü dolu sözler sarf eden ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Merdan Yanardağ'ın serbest bırakılmasını istedi.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen fondaş gazeteci Merdan Yanardağ, teröristbaşı Öcalan hakkında skandal ifadeler kullandı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven sözleri ardından 'Terör örgütü propagandası yapma' ile 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından hakkında soruşturma başlatılan CHP yandaşı Tele1 Genel Yayın Yönetmeni olan Merdan Yanardağ, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

YANARDAĞ'A SAHİP ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristbaşını öven yanardağ'a sahip çıkarak serbest bırakılmasını istedi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ'ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DAĞ'DAN SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki gösterdi. Dağ, "Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ'ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür" dedi.