26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Anayasa Uzlaşma Komisyonu feshedildi

Komisyonun daha önce dağıldığını ifade eden AK Parti'li üyeler, 3. kez toplantıya katılmamış oldu. Muhalefet milletvekilleri ise komisyonun çalışma usulüne göre, AK Parti'nin üst üste üç kez mazeret bildirmeksizin toplantılara katılmaması nedeniyle komisyonun dağıldığını iddia etti.

25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Anayasa Uzlaşma Komisyonu feshedildi
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarının devam ettiğini belirten muhalefet partileri, üçüncü kez bir araya geldi.

Toplantıya, CHP'li üyeler Konya Milletvekili Atilla Kart ve Rıza Türmen, MHP'li üyeler Konya Milletvekili Faruk Bal ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ile BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız katıldı.

Komisyonun daha önce dağıldığını ifade eden AK Parti'li üyeler, 3. kez toplantıya katılmamış oldu.

Muhalefet milletvekilleri ise komisyonun çalışma usulüne göre, AK Parti'nin üst üste üç kez mazeret bildirmeksizin toplantılara katılmaması nedeniyle komisyonun dağıldığını iddia ediyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. 3 saat süren toplantının ardından Çiçek'in "Bu komisyonun, yeni sıfırdan bir anayasa yapamayacağı kanaatindeyim" diyerek bu görüşünü partilerin genel merkezlerine yazıyla ileteceğini ve yeni bir yaklaşım gelişmediği süreci komisyonu yeniden toplamayacağını söylediği öğrenildi.

Toplantının ardından CHP, MHP ve BDP'nin komisyon üyeleri açıklama yaptı. AK Parti dışındaki partiler, yarın saat 15.00'de yeniden bir araya geleceklerini bildirdi.
AK Parti'nin toplantıya gelmemesi durumunda ise tutanak tutulacağı ifade edildi.