16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Başbakan Erdoğan anketler de açık ara önde

On ayrı araştırma şirketinin anketlerine göre Başbakan Erdoğan en az yüzde 51, en çok yüzde 58.4 ile Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilecek. Aykırı tek sonuç ise CHP anketinden çıktı. CHP anketinde dahi Erdoğan, İhsanoğlu’nun önünde yer alıyor.

Erdinç Akkoyunlu/İstanbul27 Temmuz 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Erdoğan anketler de açık ara önde

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91 yıllık tarihinde ilk kez, Cumhurbaşkanı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından değil, millet tarafından belirleneceği10 Ağustos seçimleri için yapılan anketlerin hepsinde Başbakan Erdoğan’ın en az yüzde 51 oyla ilk turda seçileceği ortaya çıkıyor. Anketlere göre, kazananı belli olan seçimlerin ikincinin kim olacağının anlaşılması için  yapıldığı değerlendirmesi yapılıyor.  Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanı’nın seçileceği 10 Ağustos seçimlerinde AK Parti adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP-MHP çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP adayı Selahattin Demirtaş yarışıyor, kamuoylu araştırma şirketleri de zaman zaman yaptıkları anketlerle seçim sonuçlarını tahmin etmeye çalışıyor.

12’nci Cumhurbaşkanı Erdoğan

Medya araştırma şirketi Ajans Press de bir anket yaparak, milletin cumhurbaşkanı tercihini belirledi. Başbakan Erdoğan’ın ilk turda yüzde 57 oyla Cumhurbaşkanı seçileceği sonucunu tespit eden Ajans Press dokuz ayrı araştırma şirketinin anket sonuçlarını da medya ile paylaştı. CHP’nin kendi yaptığı anket hariç 10 araştırmada da Başbakan Erdoğan’ın ilk turda Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçileceği sonucu çıktığı görüldü. Sadece CHP anketinde Başbakan Erdoğan’ın yüzde 39.8 ile birinci olduğu sonucu çıktı. Çatı aday İhsanoğlu’nun ise 38.1 ile Erdoğan’ın hemen ardında olduğu savunuldu. Ajans Press’in anketine göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra Başbakan Erdoğan yüzde 57.82, İhsanoğlu 33.82, Demirtaş ise 9.04 oranında oy alıyor.