25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bülent Arınç: Baktım ki varım Allah'a hamdettim

Bülent Arınç'tan 'ibretlik' sözler Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da MÜSİAD şubesinin açılışında konuştu. Arınç istifa eden vekiller konusuna değindi.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  istifa eden milletvekillerinden dolayı mutlu olduğunu söyleyemeyceğini,  gelirken iyi oldu dediğimiz şeye giderken oh iyi oldu diyemeyeceklerini söyledi. Gidenlerin partide birçoğunun önemli yerlerde görevler yaptığını anlattı. 

Arınç'ın konuşmasından satırbaşları;

Bizim de yeter artık dediğimiz zamanlar olmuştur. Ateş çemberinden geliyoruz. nelerle karşılaştık, benim içinde bulunduğum 4 parti kapatıldı.

En son olayda partimiz hakkında kapatılma kararı verildi ben var mıyım diye sordum ismimin olduğunu öğrenince Allaha'a hamdettim.

Ben çok gördüm çok geçirdin. Arkadaşlarımız bize çok tavizde bulunmuşlardır. AK Partiye canını malını feda edilenler niye milletvekili yapılmıyor da sağdan soldan gelen düşüncesi farklı olanlar baş köşelere getiriliyor. Vallahi bu bir sır, bende henüz farkına varamadım, çoğu zaman böyle oluyor. Bununda bir hikmeti olmalı nasıl hükümetin bir hikmeti varsa siyasetinde bir hikmeti olmalı O yüzden şu neden geldi şu neden gitti diyecek bir durumda değiliz. Benim bildiği bir söz var ( İnsana sadakat yakışır görse de ıtrah doğruların yardımcısıdır Hz. Allah) sadakat olsun diye kötülüklere göz mü yomacağız, sadakat olsun diye bile bile yanlışlara olsun mu diyeceğiz?

Arınç "Demirel siyaset bir tren gibidir, bazı istasyonlarda inenlerde olur binenlerde olur.  Fırıldak Kubi olmasın da isterse ayrılsın, siyasette kural girdiğin partinin kurallarına uymaktır.  Kişiler görüşlerini parti içindeki kurullarda düşüncelerini dile getirir. Vekillerin yapacağı hareket, partisine, hükümete, başbakana zarar verip vermeyeceğini hesaplamalıdır. 
 
Bizim de yeter artık dediğimiz zamanlar olmuştur. Ateş çemberinden geliyoruz.  nelerle karşılaştık,  benim içinde bulunduğum 4 parti kapatıldı.  En son olayda partimiz hakkında kapatılma kararı verildi ben varmıyım diye sordum ismimin olduğunu öğrenince Allaha'a hamdettim.
 
-Kişiler yaptığı açıklamalarla hükümete başbakana zarar verip vermediğini düşünmeli,  zarar veriyorsa gereğini yapmalı. 45 yıl arkadaşlık edip de 'Başbakan da istifa etmeli' diyorsa birisi bu çok yanlıştır. 
 
-Allah kimseyi nefsi ile imtihan etmesin.  Bu bir imtihandır. Yanlış yapanlara ben gönlümden yanlış yaptınız diyorum.  Türkiye'nin yetiştirdiği, Türkiye'de 11 yıldır başbakanlık yapan bir insanın yaptığım şeyden dolayı zarar görürmü diye düşünmüşümdür.  Türkiye bu günlere kolay gelmedi. Ülkeyi sokakta bulmadık. Sokakta kaybedemeyiz.