26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Babacan'dan açıklanan mutabakat metni için tepki çeken sözler: Avrupa 'aferin Türkiye' diyecekmiş!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı canlı yayında tepki çeken sözler sarf etti. Babacan, FETÖ'ye PKK'ya Batı'ya göz kırpan Altılı Masa'nın 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' için 'Avrupa görecek, aferin Türkiye'ye diyecek' ifadesini kullandı. Skandal konuşmayı sosyal medyada paylaşan pek çok vatandaş, Türkiye'nin Avrupa'dan aferin almak için hiçbir şey yapmayacağını söyleyerek Babacan'a büyük tepki gösterdi.

31 Ocak 2023 Salı 12:43 - Güncelleme:
Babacan'dan açıklanan mutabakat metni için tepki çeken sözler: Avrupa 'aferin Türkiye' diyecekmiş!

Halk TV canlı yayınına konuk olan Altılı Masa ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Babacan, hazırladıkları mutabakatı Avrupalı ülkelere de beğendirdiklerini anlatarak, seçim vaadi olarak sundukları mutabakatla Avrupa'dan aferin alacaklarını söyledi.

BATI HAYRANLIĞINI HEYECANLA ANLATTI! "AVRUPA BİZE "AFERİN" DİYECEK!"

Babacan yurtdışında bir haberinin yayınlandığını söyleyerek Avrupa'dan aferin almanın heyecanını taşıdığını şu sözlerle aktardı: İspanyol Gazetesi'ne buradaki şeylerin hepsini anlattım. "Zor değil mi?" dediler. "Zor ama yapacağız" dedim. Avrupa'dan da bakacaklar ve hayranlıkla diyecekler ki "Aferin Türkiye'ye. Şuna bak" diyecekler.

ADAYI AÇIKLAYAMAYABİLİRİZ!

Bir türlü aday belirleyemeyen, iç çekişme ve itirazlarla bugüne kadar gelen 6'lı masada aday konusunun duyurdukları tarihte de netleşmeme ihtimali olduğunu aktaran Ali Babacan cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta belirleme niyetinde olduğunu ancak bunun bir hafta ya da 10 gün uzayabileceğini belirtti.

BABACAN'A SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Babacan'ın batıdan aferin almak üzerine kurguladıkları siyaseti açık etmesinin ardından sosyal medyada da yoğun tepki aldığı görüldü.

Sosyal medyada paylaşım yapan bir kullanıcı, "Ali Babacan "Avrupa bize aferin diyecek" diye gururlanarak anlatıyor..." ifadelerine yer verdi.

Başkan bir Twitter kullanıcısı ise, "Aferin Türkiye diyecekler, sırtımızı sıvazlayacaklar" paylaşımını yaparak Babacan'ı ti'ye aldı.

"Ali Babacan aferin almış sahiplerinden... Kurdele de taktılar mı yakana... Siz önce Türk milletinden aferin alın becere biliyorsanız"