25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan Erdoğan: Babamın oğlu olsa yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz

Başbakan Erdoğan, 'AK Parti, yolsuzluklarla mücadele ede ede bugünlere geldi. Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun, biz yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz' dedi. Konuşmasında ana muhalefete de yüklenen Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu için, 'Sen kaset genel başkanısın' ifadesini kullandı.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Erdoğan: Babamın oğlu olsa yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Akhisar ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu ile ilgili konuşan Başbakan Erdoğan CHP'ye de ağır sözlerle yüklendi.

Başbakan Erdoğan, "Ey CHP'nin genel müdürü sen yolsuzluklara gömüldün. Rahşan Affıyla kurtardın işi. Sen CHP'nin genel başkanlığına maharetinle gelmedin. Sen kendi genel başkanına bir skandal olan kasetle genel başkan oldun. Sen kaset genel başkanısın. Sen çıkıyorsun şimdi suçlu suçsuz bilmeden bazı savcıların gizlilik kaydı olan evrakları deşifre etmesi ile onlara sığınıyorsun.

Babamın oğlu olsa, evladım olsa biz yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz. Yolsuzluklara bulaşmamış insanları yolsuzluk içindeymiş gibi gösterenleri affetmeyiz." dedi.

BAŞBAKAN'IN YANINA GELİP ONA SARILDI

Törende dikkat çeken anlardan biri de Hatice Çeri isimli bir vatandaşın Başbakan Erdoğan'ın yanına gelerek kendisine sarılması oldu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

"BERABERE DE BİTEBİLİRDİ"

Bu büyük yatırımı Akhisar bileğinin gücüyle hak etti. Manisa Akhisarspor’un başarısını ilgiyle takdirle izliyoruz. Ancak Akhisarspor’un maçlarını yapabileceği güzel bir stadı yoktu.

Şimdi biz 12 bin seyirci kapasiteli stad yapma kararı aldık. İhale yapıldı, temelini de başbakan yardımcım biliyorsunuz birlikte attılar. Stadyumu inşallah 2015 yılında tamamlayıp Akhisarlıların hizmetine sunacağız.

Ama Kasımpaşa’ya gelip bizi de 4-2 yenmek o da bizi üzmedi değil yani berabere de bitebilirdi. İyi oynayan kazansın diyoruz. Kazandıkları için tebrik ediyoruz.

"YETER SÖZ MİLLETİN"

Bizim oy trendimizi siz yükselttiniz. Birileri bunu hazmedemedi. Milli iradenin güçlenmesini hazmedemedi, Demokrasinin ileri standartlara taşınmasına tahammül edemedi. Demokrasiyi rafa kaldırmak isteyen çetelere, örgütlere karşı amansız mücadele içinde olduk.Tıpkı 50'de olduğu gibi. Yeter söz milletin karar da milletin dedik. Kararı siz verdiniz. Bölünmek, parçalanmak, aramıza fitne sokmak niye? Türkiye'de eskiden beri bir avuç insandan oluşan sermaye yapılanması, medya yapılanması var. Millet yeter dedi. Ne zaman onların çıkarları zedelendiyse hükümete ellerindeki sermaye ile medya ile saldırılar düzenlediler.

"CHP KAYMAK TAKIMININ PARTİSİDİR"

Hükümetlere saldırdılar. Siyaseti istedikleri gibi tasarladılar. Milleti hiçbir zaman adam yerine koymadılar. CHP milletime bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam dedi. CHP kaymak takımının partisidir.

"VAH VAH"

Millet karar veremez diyorlar millet anlamaz diyorlar millet kim ki Türkiye'ye istikamet çizer diyorlar. Vah vah. Bunlara çeteler, örgütler destek veriyor. Ak Parti ile bu kirli düzen çöktü. Ak Parti ile birlikte içeride ve dışarıda yeni dönem başladı hesaplar alt üst oldu. Yüksek faizden yüksek gelir elde edemez oldular.

"SEN KASET GENEL BAŞKANISIN"

Ey CHP'nin genel müdürü sen sosyal genel kurumunun genel müdürlüğünü yaptın. Biz ilaç bulamıyorduk. Yolsuzluklara gömüldün. Rahşan Affıyla kurtardın işi. Sen CHP'nin genel başkanlığına maharetinle gelmedin. Sen kendi genel başkanına bir skandal olan kasetle genel başkan oldun. Sen kaset genel başkanısın.

"BABAMIN OĞLU OLSA, EVLADIM OLSA PRİM VERMEYİZ"

Sen çıkıyorsun şimdi suçlu suçsuz bilmeden bazı savcıların gizlilik kaydı olan evrakları deşifre etmesi ile onlara sığınıyorsun. Babamın oğlu olsa evladım olsa biz yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz. Yolsuzluklara bulaşmamış insanları yolsuzluk içindeymiş gibi gösterenleri affetmeyiz. O insanlar emeğini gayretini ortaya koyuyorlar. Buna hakkınız yok. Kimin kiminle iş birliği içinde olduğunu ortaya koyacağız. Yargı süreci var. Savcı kalkıyor başsavcının kendisine verdiği görev bana hemen getireceksin diyor o da gidip açıklıyor. Bu savcı kimin savcısı? Marjinal örgütlerin militanları gibi çıkıp adalet sarayı önünde bildiri dağıtıyor. Bunlar nasıl adalet dağıtacak. Ben CHP zihniyetine mensup olan savcıların mağduruyum. Bunların genlerinde ne var iyi bilirim. Şuandaki başbakanınız milli eğitim kitabında olan şiiri okumak suretiyle içeri girdi.

"KİMİN HADDİNE"

Şuanda elinde silah olmayan insanlara terör örgütü mensubu demek kimin haddine? Bu genel müdür dün kalkıyor yine aynı hezeyanları kusuyor. Delille konuş. Bilmeden konuşma. Böyle leke atmakla bir yere varamazsın. Senin karakterin bunu gerektiriyor. Dürüstsen belgeyle konuşursun. SGK genel müdürüyken yaptıkların silinmeyecek.Rahşan Hanım’a dua et, merhum Ecevit’e dua et. Onların affıyla işi yırttın. Biz işimize bakacağız.