25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bağış'tan fıkralı veda: Bu uçak Trabzon'a gitmez!

AB Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde eski AB Bakanı Egemen Bağış açıklamalarda bulundu.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bağış'tan fıkralı veda: Bu uçak Trabzon'a gitmez!
İşte Bağış'ın açıklamalarından satır başları:

"Mevlüt beyin seçilmiş olması TC.'nin en büyük diplomatik başarısıdır. Kendi iline şehrine önemli katkılarda bulunmuş çok önemli bir siyasetçidir. Arkadaşlığımız ise Ak Parti'nin kurulduğu gün başlamıştır. Örnek bir yol arkadaşlığı sürdürdük. Bu da böyle sürecektir kimsenin şüphesi olmasın.

Şahsi ikbali uğruna milletin değerini göz ardı edenler bunu anlayamaz. Adımız şakacıya çıkmış ya fıkra anlatmadan olmaz.



Temel en öndeki koltuğa oturmuş. Biri gelmiş kalkar mısınız burası benim yerim demiş. Temel kalkmam demiş. İş uzamış. Pilot gelmiş, kulağını bir şey söylemiş. Temel ha hemen demiş kalkmış arkadaki yerine oturmuş. Merak etmişler ne söylediniz diye Bu koltuk Trabzon'a gitmez demiş.

Ak parti çok büyük bir ailedir. Bu ailenin içine fitne sokmak isteyenler oldu yine de olacaktır.

"BU AİLENİN NEFERİYİM, ASKERİYİM"

Hiçbir burukluk yaşamaktan görevimi arkadaşıma devrediyorum. Başbakanımızdan aldığımız terbiye bize hesaplaşmayı değil helalleşmeyi bize öğretti. Mevlüt kardeşimin hep yanında olacağım, destekçisi olacağım. Ben bu ailenin bir neferiyim, askeriyim. Vize garabetini kaldırma konusunda çok emek verdik. AB'ye vizesiz seyahati umarım Mevlit bey gerçekleştirecek. Arkadaşlarımın çok büyük emekleri oldu. Alnımız ak başımız dik bir şekilde grevi devretme gururunu yaşıyoruz.



Durmak yok yola devam demiştim, bu bizim sloganımız. Emanet ehlindedir, içim rahat gönlüm çok rahat. Kendisinin 5 yıl yol arkadaşı olmamı sağlayan sayın başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum.

"YOL ARKADAŞLIĞIMIZ PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADARDIR"

Bizi bölmek isteyen mihraklar, fitne sokmak isteyenler hep oldu, olacaktır. Bütün bu tuzakları inşallah birlikte hayal kırıklığına uğratacağız. Bizim Başbakanımızla yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır. Bizim davamız ülkeye ve millete hizmet etme davasıdır. Saflarımızı çok daha sıklaştırmamız gerektiğinin farkındayız. Beddua edenlerle değil, hayır duası yapanlarla bu ülkeyi daha da yukarı taşımak için el birliğiyle çalışacağız.

ÜÇ TANE HEDİYEM VAR

En büyük desteği ailem verdi. Bütün aileme teşekkür ederim. Bütün çalışma arkadaşlarım hakkınızı helal edin. Stajyerinden en üstüne kadar bakana direk ulaşabileceği bir sistem kurduk, aile ortamı kurduk. Aile havasını hiçbir zaman bozmadık. 3 tane hediyem var.

Yakamdaki rozeti, çiçeğini vermek için kızım geldi, elinde doğdu sayılır. Bir de kalem hediye etmek istiyorum."