28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Bakan Bozdağ: Bu millet Cumhurbaşkanımızı yine ve yeniden başkan yapacaktır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Muhtar bile olamaz dedikleri Cumhurbaşkanımızı bu aziz millet önce vekil, sonra başbakan yaptı, sonra başkan yaptı, 14 Mayıs'ta yine ve yeniden başkan yapacaktır.' dedi.

AA15 Nisan 2023 Cumartesi 21:25 - Güncelleme:
Bakan Bozdağ: Bu millet Cumhurbaşkanımızı  yine ve yeniden başkan yapacaktır

Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olarak gösterilen Bozdağ, AK Parti milletvekili aday adayları ile bir araya geldiği iftar programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaya örnek bir lider olduğunu söyledi.

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaset tarihinde çok sayıda engelle karşılaştığını ve bunlara karşı hiçbir zaman yılmadan yoluna devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önceki dönemde yaşananları hatırlatan Bozdağ, "İstanbul'da benzin istasyonları gibi su istasyonları vardı. İstanbullular maskeyi pandemiden 30 yıl önce takıyordu. Etraf pislikti, kokudan insanlar maske takıyordu, çöp yığınları dağa dönmüştü. Haliç berbattı, kokuyordu. İstanbul'u bu CHP zihniyeti adeta kokutmuştu." ifadelerini kullandı.

Suç unsuru olmayan bir şiiri okuduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkum edildiğini, cezaevinde kaldığını hatırlatan Bozdağ, Erdoğan'ın her zorluğun karşısında "Yeniden bismillah" diyerek yola koyulduğunu vurguladı.

Bakan Bozdağ, "Muhtar bile olamaz dedikleri Cumhurbaşkanımızı bu aziz millet önce vekil, sonra başbakan yaptı, sonra başkan yaptı, 14 Mayıs'ta yine ve yeniden başkan yapacaktır." dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ, HOCAMIZIN HAYALLERİNİ BİR BİR HAYATA GEÇİREN BİRİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gücüyle dünyanın tanıştığını ifade eden Bozdağ, siyaset hayatında yaşadıklarının örnek alınması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"28 Şubat süreci yaşanıyor. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamız şimdiki CHP'nin kapısını da çaldı. 'Yardım edin, bunlara karşı birlikte olalım' dedi, 'Yardım etmeyiz' dediler. Boncuk boncuk terlettiler hocamızı. Bütün partileri gezdi. 'Yardım ederiz, yanınızdayız' diyen olmadı. Hükümetten istifa etmek zorunda bırakıldı ama şimdi bakın o gün boncuk boncuk hocamızı terletenlerle hocamızın izinden gittiğini söyleyenler, bugün hocamızın talebesini indirmek için uğraşıyorlar. 5 tane sağcı bir araya gelmiş, bir tane solcuyu iktidar etmek için uğraşıyorlar. Cumhurbaşkanımız, Sayın Necmettin Erbakan hocamızın rahle-i tedrisinden geçen biri, onunla beraber yetişen biri, hocamızın hayallerini bir bir hayata geçiren biri."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'yı yeniden ibadete açtığını anımsatan Bozdağ, şunları söyledi:

"Kadınlarımızın başı açık, başı örtülü diye ayrılmasını, zulmünü, haksızlığını bitirmek hocamızın hayaliydi, onu da gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan oldu. Şimdi bazen CHP'nin genel başkanı 'Biz ses çıkarmadık da ondan oldu' diyor. Yüreğin olsa ses çıkarırdın, senin karşında duran yiğit Tayyip Erdoğan, gücün yetseydi yeri yıkardın. Her anayasa değişikliğini, her yasa değişikliğini koşa koşa Anayasa Mahkemesine götüren sen değil misin? Niye ses çıkaramadı? Bileğini bükemeyeceği bir yiğit olduğu için ses çıkarsa sırtı yere, göbeği güneşe geleceğini bildiği için cüret edemedi."

"BEN SİZİN EVLATLARINIZDAN BİRİYİM"

Türkiye'nin çok sayıda badireyi atlattığını vurgulayan Bozdağ, her badireden Türk ekonomisinin ve Türkiye'nin güçlü şekilde çıktığını kaydetti.

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Mayıs seçimlerinde daha güçlü destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa için yapılacak çok işin bulunduğunu dile getiren Bozdağ, kent için çalışacağını belirterek, "Ben sizin evlatlarınızdan biriyim. Doğum yerim başka olsa bile sizin evlatlarınızdan biriyim. Kabul edenlerin ağabeyi, kardeşi, amcası, yeğeniyim ve ben sizinle beraber aynı hedefe, aynı inançla aynı azimle koşan kardeşinizim. Ben Şanlıurfalıların evlatlığı da kardeşliğe de kendi içlerinden biri olmaya da beni layık göreceklerine yürekten inanıyorum." diye konuştu.