18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu: Boyun eğmeyeceğiz

Bakanlık görevine getirilmesinin ardından memleketi Alanya'da temaslarda bulunan Çavuşoğlu, partisinin ilçe teşkilatında partililere seslendi.

AA29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu: Boyun eğmeyeceğiz
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin çalkantılı günlerden çıkacağını belirterek, "İçeride ve dışarıda Türkiye'yi zayıflatmaya çalışanlar boşa çaba harcıyor, bunlar heba olacaktır. Bilsinler ki biz içeriden ve dışarıdan gelen hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz" dedi.

AB Bakanı olarak Alanya'ya ilk ziyaretini yaptığını belirten Çavuşoğlu, 13 yıllık siyasi ve 11 yıllık milletvekilliği döneminde Alanyalıların her zaman sevgisini gördüğünü, Alanyalı olmanın ayrıcalığını da gittiği tüm ülkelerde yaşadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zorlu bir süreçte kendisine güvenerek böyle önemli bir görevi tevdi ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "O bize inandı, görev verdi, zor zamanlarında bizi yanında tuttu. Biz Antalyalılar, Alanyalılar, Manavgatlılar, Gündoğmuşlular olarak Başbakanımıza güveniyoruz" diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde Alanya'ya getirilen hizmetleri anlatan Çavuşoğlu, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın unutulmuş bir hayal olduğunu, iktidarları döneminde bu hayalin tekrar canlandırıldığını ve açıldığını kaydetti.

Kuşyuvası yolu tünelinin yapılacağına kimsenin inanmadığını, dağların nasıl delindiğinin herkes tarafından görüldüğünü ifade eden Çavuşoğlu, şimdiki hedeflerinin Alanya-Antalya otobanı olduğunu bildirdi. Çavuşoğlu, "8-9 yıl önceki hayal, Alanya-Antalya yolu bir bitseydi. Şimdi otoban yapacağız. Bu da yetmez, hızlı tren getireceğiz. Antalya'yı Kapadokya'ya, Kayseri'ye bağlayacağız" diye konuştu.

- "Ülkemiz çalkantılı günlerden daha güçlü çıkacaktır"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylara değinerek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde zor günlerin yaşandığını, inişli çıkışlı günleri olduğunu, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler bulunduğunu, darbeler yapıldığını ve başbakanların asıldığını söyledi.

Türkiye'de kitapların yakıldığını, okulların kapatıldığını, post modern darbeler yapıldığını belirten Çavuşoğlu, "Hamd olsun, bugün Türkiye'de zor zamanlar olsa bile çok güçlü, milletin gücünü arkasında hisseden bir siyasi iktidar var. Halkın tercih ettiği bir iktidar var" diye konuştu.

Türkiye'nin bu çalkantılı günlerden daha güçlü çıkacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "İçeride ve dışarıda Türkiye'yi zayıflatmaya çalışanlar boşa çaba harcıyor. Bunlar heba olacaktır. Bilsinler ki biz içeriden ve dışarıdan gelen hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz. Halktan başka, haktan başka hiç kimseye kulluk yapmayacağız. Çünkü bizi buralara getiren millettir, bizden beklenti içinde olan millettir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde hiç yılmadan yolumuza devam edeceğiz. O zaman geriye dönüp baktıkları zaman bu çabaların beyhude olduğunu görecekler. Ülkeye ne kadar zarar verdiklerini görecekler. Ne kadar hata ettiklerini anlayacaklardır. Bizler de hata yapabiliriz ama bunları hiç gocunmadan düzeltiyoruz, yanlış varsa hatamızdan hemen dönüyoruz. Bizim niyetimiz iyi, biz samimiyiz, bunları da atlatacağız, hiç yılmayacağız."

Yola çıkarken millete güvendiklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Gezi olaylarından sonra şu yaşadığımız sürece en büyük cevabı halkımız 30 Mart'ta verecek. Neyi tercih ettiğini, kimi tercih ettiğini vatandaşımız halkımız gösterecek. Çünkü sivil demokrasiye inanıyoruz" şeklinde konuştu.

- Annesinin mezarını ziyaret etti

Bakan Çavuşoğlu, Alanyaspor Kulübü Başkanı ve ağabeyi Hasan Çavuşoğlu'nu da ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, Alanyaspor'a siyasi hayatı boyunca her türlü desteği verdiğini anlatan Çavuşoğlu, Alanyaspor'un ilçenin en önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Alanyaspor'a, Alanya halkı bugüne kadar sahip çıkmıştır. Alanyaspor'un bugün her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı var. Çünkü Alanyaspor şampiyonluğa oynuyor. 1. Lig'e yükselmek için büyük bir fırsat yakaladı. Bu fırsatı kaçırmayalım" dedi.

Çavuşoğlu, daha sonra dün ilçede meydana gelen minibüs kazasında yaralanan ve Alanya Devlet Hastanesinde yatan yaralıları ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Geçen yıl vefat eden annesi Fatma Çavuşoğlu'nun Türkler beldesindeki mezarını ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, ardından babası Osman Çavuşoğlu'nun evine gitti.