5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Bakan Fidan'dan Malta temasları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta Başbakanı Robert Abela ve Malta Cumhurbaşkanı Vella ile bir araya geldi.

AA6 Şubat 2024 Salı 19:05 - Güncelleme:
Bakan Fidan'dan Malta temasları

Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı San Anton'da Cumhurbaşkanı Vella tarafından kabul edildiği bildirildi.

Paylaşımda, Fidan'ın, Başbakanlık Sarayı Auberge de Castille'de de Başbakan Abela ile görüştüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanı Vella ise X hesabından yaptığı paylaşımda, Bakan Fidan'la bugünkü görüşmesinde uluslararası ve bölgesel öneme sahip pek çok konuyu ele alma fırsatı bulduğunu vurgulayarak, Akdeniz'deki bölgesel gelişmeleri, Libya'daki durumu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de düzensiz göçle mücadeledeki rolünü, Ukrayna savaşı ve etkileri ile Türkiye'nin Tahıl Anlaşması'ndaki rolünü değerlendirdiklerini aktardı.

Başbakan Abela da sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yenilenebilir enerji konusu başta olmak üzere ticari bağları güçlendirmenin ve işbirliğini derinleştirmenin yollarını irdeleyen olumlu görüşmeler yaptık. Görüşmemizde, Ukrayna ve Orta Doğu'ya kadar uzanıldı. Malta hükümetinin kalıcı bir ateşkesi ve uluslararası hukuku savunmak konusundaki kararlılığı sürüyor." ifadelerini kullandı.

  • Dışişleri Bakanı
  • Malta Başbakanı Robert Abela
  • Malta