23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bakanlıklarda devir teslim töreni

Yeni kabinenin üyeleri görevlerini eski bakanlardan devraldı.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bakanlıklarda devir teslim töreni
AB Bakanı ve Başmüzakereci olarak atanan Mevlüt Çavuşoğlu, görevi Egemen Bağış'tan devraldı. 
 
Kabine değişikliğinin açıklanmasının ardından AB Bakanlığı'nda bugün devir teslim görevi düzenlendi. 
 
Törende konuşan eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, "Beni Başbakanımızla tanıştıran Mevlüt Çavuşoğlu'dur. Sayın Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'na seçilmesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük bireysel diplomatik başarısıdır. Mevlüt kardeşime görevi devretmekten onur duyuyorum. Emanet ehlindedir. İçim rahat, gönlüm ferah" dedi. 
 
AK Parti'nin çok büyük bir aile olduğunu kaydeden Bağış, şöyle konuştu:  
 
"Bizi bölmek isteyen mihraklar, fitne sokmak isteyenler hep oldu, olacaktır. Bütün bu tuzakları inşallah birlikte hayal kırıklığına uğratacağız. Bizim Başbakanımızla yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır. Bizim davamız ülkeye ve millete hizmet etme davasıdır. Saflarımızı çok daha sıklaştırmamız gerektiğinin farkındayız. Beddua edenlerle değil, hayır duası yapanlarla bu ülkeyi daha da yukarı taşımak için el birliğiyle çalışacağız."
 
Başbakan yardımcılığına atanan İşler görevi Bozdağ'dan devraldı
 
Başbakanlık Merkez Bina'daki devir teslim töreninde konuşan Bekir Bozdağ da başbakanlık yardımcılığı sıfatıyla yürüttüğü bakanlık görevini donanımlı, başarılı, birikimli, disiplinli ve çalışkan bir milletvekili olan İşler'e devretmekten duyduğu onuru ifade etti.
 
Bakanlığına bağlı kuruluşlardan Diyanet İşleri Başkanlığını, Türkiye'nin yüz akı, birlik ve beraberliğinin çimentosu bir kuruluş olarak nitelendiren Bozdağ, TİKA'nın da Türkiye'nin yardım eli olduğunu söyledi.
 
TİKA'nın dünyanın neresinde darda ve zorda bir ülke ve topluluk varsa oranın imdadına koştuğunu belirten Bozdağ, "Nereye giderseniz gidin TİKA'yı, onun hizmetlerini, büyük başarılarını göreceksiniz" diye konuştu.
 
İşler'in bu alanlarda yapacağı başarılı hizmetlerle mevcutları daha da ileriye götüreceğine yönelik inancını dile getiren Bozdağ, "Kendisini tanıdığım için de bu güvençle bu rahatlıkla gönül huzuruyla görevimi teslim ederken biliyorum ki benden daha çok koşacak, benden daha çok çalışacak, benden daha çok netice almak için gayret edecek bir arkadaşıma emaneti bırakıyorum. O yüzden de gönül huzuruyla emaneti devrediyorum. Umuyorum ki çok büyük başarıları Emrullah Bey Başbakan Yardımcımız olarak yerine getirecektir" diye konuştu. 
 
Başbakan Yardımcısı İşler
 
Görevi devralan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği teveccühe layık olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.
 
Bozdağ'a kendisine yönelik iltifatlarından dolayı teşekkür eden İşler, "Değerli Bakanımız deneyimli bir siyasetçi. Özellikle bu görevi de böyle deneyimli bir siyasetçiden almaktan da ayrıca onur duyuyorum. İnşallah kendisinin tecrübelerinden yararlanacağım" ifadelerini kullandı.