27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bakanlıktan kadın konukevlerine ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'ilk kabul birimlerinin, kadınların durum ve ön tespitlerinin yapıldığı, ihtisaslaşmış kadın konukevi hizmeti öncesi istasyon hizmeti veren kuruluşlar' olduğunu bildirdi.

AA30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bakanlıktan kadın konukevlerine ilişkin açıklama
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, bir gazetede yer alan "Şiddet ve İstismar Mağduru Kadınların Kaldığı Kadın Konukevinde Skandal" başlıklı habere ilişkin olarak yazılı açıklama yapıldı.
 
 
Açıklamada, ilk kabul birimlerinin, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) ya da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuran kadınlardan barınma ihtiyacı olduğu tespit edilen şiddet mağduru kadınların, ilk gözlemlerinin yapıldığı, psiko-sosyal ve ekonomik durumlarının incelendiği, geçici kabulleri yapılarak iki haftaya kadar kalabilecekleri yerler olduğu belirtildi.
 
 
İlk kabul birimlerinde, meslek elemanları tarafından yapılan gözlem sonucuna göre, durumlarına uygun kadın konukevine yerleştirmenin gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
 
"Bahsi geçen gazete haberi, ilk kabul birimlerine ilişkin olup, burası kadın konukevi değildir.
 
 
İlk kabul birimleri, kadınların durum ve ön tespitlerinin yapıldığı, ihtisaslaşmış kadın konukevi hizmeti öncesi istasyon hizmeti veren kuruluşlardır. Kuruluşlarımızda verilen hizmetlere ilişkin Bakanlığımıza gelen şikayet ve talepler hakkında iş ve işlemler, ilgili birimler aracılığı ile yürütülmekte olup gereği yapılmaktadır.
 
 
Söz konusu haberde, ilk kabul istasyonlarını kadın konukevi gibi göstererek, şiddet mağduru kadınlara yönelik toplumsal olumsuz bir algının oluşacağı gerçeği ise gözardı edildiği görülmektedir."