25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan Erdoğan: Bir konuda yanlış yaptık!

Başbakan Erdoğan Salihli'deki toplu açılış töreninde halka seslendi. Erdoğan, savcının Adliye Sarayı önünde bilgi sızdırmasıyla ilgili, 'Biz bir yanlış yaptık. HSYK'yı denetleyen bir mekanizma vardı. Adalet Bakanlığı'nın yetkisini aldık. Yanlış yaptık' açıklamasında bulundu. Erdoğan daha sonra HSYK'nın da denetlenmesi gerektiğini belirtti.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Salihli'de toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu millet aziz bir millettir. Bu millet necip bir millettir. Bu millet özü doğru, sözü doğru bir millettir.

Türkiye'yi kargaşaya, kaosa götürmeye çalışanlar kapkara bir propaganda yürütüyorlar. Bizler 11 yıldır bu millet için çalıştık. Hiçbir bahanemiz olmadı. Bu vatanın kaynakları, bu millette kalsın istedik.

Soruyorum ben Salihli'ye; yolsuzluk olan ülkenin geliri 230 milyar dolardan, 800 milyar dolara çıkabilir mi?Fakat uluslararası güçler ilk olarak Gezi'de düğmeye bastı. Bu iş en çok faiz lobisine yaradı. Şimdi de faiz lobisi yeni bir operasyon başlattı. Ama benim vatandaşım buna kanmayacak. Bunlar vatandaşın cebindeki emeği alıyorlar.

Benim memurum, işçim, çiftçim faiz lobisinin yüzünden batıyor. Sülük gerçekten işlevi çok önemli olan bir varlıktır. Sülük kirli kanı emer. Bunlar faydalı olanı emiyorlar. Faiz lobisine giden para benim vatandaşımın cebinde kaldı. Bu anlattıklarımı anamuhalefet ve yavru muhalefet anlamaz. Öyle işbirlikçilerle bu iş olmaz.

Bir konuda yanlış yaptık

Bir tane savcı bulacaksın, yurt içi ve yurt dışı destekleriyle propaganda içinde olacaksın. Ne dedi başsavcı? Sen bir savcı olarak nasıl bu bilgileri paylaşırsın? Sen kimin savcısısın? Soruyorum. Sen iddia makamısın, millet adına. Sen nasıl masum insanlar hakkında dosya açarsın? Biz bir yanlış yaptık. HSYK'yı denetleyen bir mekanizma vardı. Adalet Bakanlığı'nın yetkisini aldık. Yanlış yaptık. Bu yetkiyi değiştirmek durumundayız. Amerika'da sistem farklı, batıda sistem farklı. Ama burada savcılıkta ideolojiler konuşuyor.

12 gün içinde bu ülkenin zararı 120 milyon dolar. Kim verecek bunun hesabını ? Bunun için ben bütün milletime sesleniyorum. 30 Mart bizim için bir milattır. Uluslararası ve ulusal bütün kurumlara hesabı millet soracak. Biz artık eski Türkiye değiliz, yeni Türkiyeyiz.

3. Havalimanı sadece buradakileri değil, dışarıdakileri de rahatsız ediyor.

Sokaklara dökülen marjinal grupları özgürlük mücadelecisi diye tanıtıyorlar. Bunları CHP Genel Başkanı sahipleniyor. Bankaların camlarını aşağı indirenler, hainlerdir.

Biz önce, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank görev zararı yazıyordu. Ama biz geldikten sonra bankaları kar eder hale getirdik. Yolsuzluğa bulaşan hükümet bunları yapabilir mi? Bu milletin yükselmesine kimse pranga vuramayacak. Kimse bizi zincire vuramayacak. Bizim bir milletimiz , bir de Allah'ımız var.

Bizim teşkilatımız kaya gibi sağlam.

Bazıları başlık atıyor,"İstifa etti", onlar istifa etmedi biz onları ihraç ettik. Bir tanesi bakan. Niye o zaman ikazda bulunmadın. Bakan olsan bunları söyleyecek miydin?

Bize olan güveniniz için size çok teşekkür ediyorum. Türkiye 780 bin metrekare içinde tek vatandır. Bizi bölmeye devam ederlerse karşılarında bizim milli irademizi görürler.