20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Başkan Erdoğan: Hepinizin kimliğini, neler yaptığını biliyoruz. Seçimden sonra faturasını ağır ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın 'Büyük İstanbul Mitingi'nde halka hitap etti. Erdoğan finans sektöründe provokatif hamlelerle döviz kurunda hareketlilik meydana getirenlere, 'Hepinizin kimliğini, neler yaptığını biliyoruz. Seçimden sonra faturasını ağır ödeyecekler.' şeklinde seslendi.

24 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan: Hepinizin kimliğini, neler yaptığını biliyoruz. Seçimden sonra faturasını ağır ödeyecekler
"Ey İstanbul... Sevda nedir bilmezken, sevdalandığım şehir. Gök kubbenin altında nakış gibi işlenen şehir. Ey şehadetlerle alınan, şehitleriyle şahlanan şehir. İstanbul... Seni yürekten selamlıyorum. Ayasofyasıyla, Sultanahmet'iyle, En son Çamlıca'sıyla göz kamaştıran, kıtaları birleştiren İstanbul. Şiirler, resimler yapılan bağrınca nice sanatçıyı barındıran İstanbul. Sizi aşk ile selamlıyorum.
 
"1 MİLYON 600 BİN KİŞİ BURADAYIZ"
 
Yenikapı bugün yine bir başka güzel. Elhamdülillah. Gözümüzün görevildiği kadarıyla muhteşemsin İstanbul. Bugün sayın Bahçeli'yle AK Parti ve MHP'ye gönül vermişl kardeşlerimle bir kez daha Yenikapı'dayız. Şuanda aldığım rakam 1 milyon 600 bin.
 
Bu şehir Sultan Abdulhamid'in namusudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün son nefesidir. Merhum Özal'ın rüyasıdır. Merhum Erbakan hocamısın duasıdır. Bu şehir bizim de hizmetkarı olmaktan şeref duyduuğumuz davamız, aşkımız, sevdamız, duamız, her şeyimizdir. Bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı bu kadim şehri korumaya devam edeceğiz.
 
BAYRAĞIMIZI HAZMEDEMEYENLERE CEVABI 31 MART'TA VERİN
 
Ey İstanbul, 31 Mart'ta göklerinde nazlı nazlı dalgalanan bayrağına tahammül edemeyenlere cevap vermeye hazır mısın?
 
İNŞAALLAH SEÇİMDEN SONRA BURADA ZAFERİN ŞENLİĞİNİ YAPARIZ
 
İnşaAllah seçimden sonra burada bir de şöyle zaferin şenliğini yaparız. 94'te bu kardeşinizi İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığınız andan itibaren Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde İstanbul'a yapılan her hizmetin takipçisi oldum.
 
ANKARA MİTİNGİNDE DE REKOR KIRDIK
 
Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın. Getirdiği kişi İstanbul'un bir ilçesinin Belediye Başkanı. İstanbul gibi şehre rastgele isim yakışmazdı. Onun için biz Binali Yıldırım'ı aday gösterdik. Bakın Ankara'daki mitingimizde de resmi rakamla 450 bin kişi vardı. İzmir'de de aynı şekilde hakkındaki spekülasyonlar hayli fazla olan bir aday gösterdi. Terör örgütü ile el ele, iç içe, geçmişi itibarıyla ne yazık ki kirli bir ismi İzmir'e layık gördüler. Biz orada da hizmetleri olan Zeybekçi kardeşimizi aday gösterdik.
 
Haliç'te attığımzı adımlar dünyada örnektir. Sandalla karşıdan karşıya geçilemezdi. Orada kurduğumuz sistemle arıttık 650 bin metrekare bir alan kazandık böylece. Aynen Haliç Kongre Merkezi de böyle oldu. Haliç'i arındırırken oraları da değerlendirdik. Ora Sütlüce'de kesim merkeziydi. Ve ne oldu? O muhteşem Kongre Merkezi yapıldı. Bir anda etraf değişti. Bay Kemal de geldi orada aday tanıtımı yaptı!
 
HARBİYE'Yİ YAPTIRMAMAK İÇİN DİRENDİLER AMA...
 
Bak bunlar bize Harbiye'deki kongre merkezini de yaptırmamak için uğraştılar. İsteseniz de istemeseniz de yapacağız dedik yaptık. Muhsin Ertuğrul yanında. Orayı da büyüttük. Bu zeka, plan proje meselesi. Çalışırsan, düşünürsen olur. Ve bu mesele aşk meselesi aşk!
 
BAK SANA BİR MÜJDE, ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'Nİ DE YAPIYORUZ
 
Bak sana bir müjde daha vereyim. Atatürk Kültür Merkezi'ni de kısa sürede bitireceğiz. Ama sizlerin yaptığı gibi bir AKM değil. Her yönüyle muhteşem. Herhalde bitirdikten sonra orada bir konserimize gelirsin. Değil mi? Ankara'dakine gelemiyor bakın! Orada külliyede bir kongre merkezimiz var.
 
FAZIL SAY 29 EKİM'DE KONSER VERECEK
 
İnşaAllah 29 Ekim'de orada Fazıl Say'ın bir konseri olacak. Konserde kendisinin bir bestesi olacak. Ya bunlar bizim değerlerimiz ya. Gelin tek millet olalım. Bizim derdimiz "Sen hangi zihniyettesin" değil.
 
SİZİ TANIYORUZ, BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDETECEĞİZ"
 
"Seçimin arefesinde döviz eylemleri içine girenlere sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz. Neler yaptığınızı biliyoruz. Şuan BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını çok ağır keseceğiz. Provokatif eylemlere girenler bunun bedelini ödeyecek. Piyasadan döviz toplayın, döviz yükselecek şöyle böyle olacak diyenler. Bunların hesabını soracağız. Bizim paramız Türk lirası. Buna sahip çıkacağız. Bunların oyununa gelmeyeceğiz."
 
"YILDIRIM , İSTANBUL'A BÜTÜN DENEYİMLERİNİ KOYACAK"

Binali Yıldırım'ın tecrübeli bir yönetici olduğunu dile getiren Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım kardeşim, bugüne kadar elde ettiği tecrübesiyle bir defa İstanbul'a tecrübede bir abide olarak bütün deneyimlerini koyacak. Bütün bunlarla beraber çok ciddi çalışma noktasında da hırsı olan bir arkadaşımız. Öyle gideyim erken yatayım, yok 8 saat mesai filan anlamaz. Gece geç saatlere kadar çalışır. Böyle de birisi. Öyle yürüdük bu yolda. Şimdi, bu gayretini, bu tecrübesini tamamıyla İstanbul'a teksif etmeye hazırlanıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde elde ettiği tecrübesi var. Onları da İstanbul'a taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi biz bir şey daha yapıyoruz, yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kuruyoruz." diyerek, alanda bulunanlara dev ekranlardan projeye ilişkin görüntüleri izletti.

Erdoğan, "Bu Biyoteknoloji Vadisi, Tuzla'ya ve İstanbul'a ayrı bir güç katacak. Peki ne olacak? Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok katma değerli ürün üretilecek, 20 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Bayrampaşa'da üniversitelerin araştırma merkezleri kurabilecekleri şirketlerin, girişimcilerin, merkez ve yerel yönetimlerin iş birliği halinde çalışabilecekleri 1,5 katrilyon lira maliyeti olan bir teknoloji merkezi kuruyoruz. Bu merkez, tam kapasiteye eriştiğinde aynı anda 6 bin 500 kişinin çalışacağı bir alan haline gelecek. Pendik'te girişimci gençlerimize ve şirketlerimize yardımcı olmak için 3,5 katrilyon lira maliyetle teknoloji geliştirme merkezi kuruyoruz. Böylece girişimcilerimizin altyapı sorunlarını çözerek tüm imkanlarını makine, ekipman, insan kaynağı ve Ar-Ge faaliyetleri için ayırabilmelerini temin edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin her iki yakasında, birer tane sebze-meyve, kuru gıda, su ürünleri gibi perakende noktalarının ihtiyaç duyduğu malları karşılayacak haller kuracaklarını söyledi.

Erdoğan, Eyüpsultan Göktürk'te de tarımsal teknoloji geliştirme merkezi kurulacağını belirtti.

"İSTANBUL'A 900 TİRİLYON LİRALIK YATIRIMLA FİLM PLATOSU KURACAĞIZ"

"Tarihi Yarımada'yı da kadim şehir olarak ilan ederek, restorasyon seferberliği başlatacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev bir film platosu kuracağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Denize kıyısı olan 22 ilçemizdeki 170 km'lik kıyı şeridini kesintisiz ve engelsiz şekilde düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

"ŞEHRİN HER KÖŞESİNDE 955 KREŞ AÇACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin her köşesinde, 300 mahalleye 955 kreş açacaklarını söyleyerek, "İstanbul'daki 200 bin engelli kardeşimize hizmet verecek 17 rehabilitasyon merkezi kuracağız" dedi.

Erdoğan, "İstanbul'un kuzeyinde yer alan ormanları, şehrin içerisine almak ve bu doğal yaşamı deniz ile buluşturmak için 20 koridor planladık. Vadi tabanlarında gerçekleştirilecek yeşil koridorlar, kesintisiz bisiklet ve yaya akslarını da içinde barındırmanın yanında afet anında toplanma mekanları olarak da kullanılacak." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Yedikule arasındaki 8,5 kilometrelik kıyı boyunca da sanat hattı oluşturacaklarını kaydetti.

DÖVİZDE YAŞANAN HAREKETLİLİK

Erdoğan, "Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, 'döviz yükselecek, şöyle, böyle olacak' bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz." diyerek, "Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin (döviz) içerisine girenlere sesleniyorum: Hepinizin kimliğini biliyoruz. Hepinizin neler yaptığını biliyoruz. Şu anda BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim paramız Türk Lirası. Buna sahip çıkacağız. Bunların oyununa da gelmeyeceğiz ve bu faturayı da bunlara ödeteceğiz." şeklinde konuştu.