5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Başkan Erdoğan'dan Babacan'a sert tepki: 15 yıl yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar'ı hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir ülkenin ordusuna ve savunma sanayine ancak bunları kendine tehdit olarak görenler saldırır. Baykar'ın nezdinde tüm şirketleri, ürünleri, çalışanları ve başarılarıyla savunma sanayimizin tamamı hedef alınıyor.' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, '(Ali Babacan'a) Sen git çocuk bezi satmaya devam et, home tekstil üretmeye devam et. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı' ifadelerini kullandı.

18 Ocak 2023 Çarşamba 12:53 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan'dan Babacan'a sert tepki: 15 yıl yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

ALİ BABACAN'IN BAYKAR İDDİALARINA TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar'ı hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Baykar'ın nezdinde tüm şirketleri, ürünleri, çalışanları ve başarılarıyla savunma sanayiimizin tamamı hedef alınıyor. Bizimle olan akrabalık ilişkisi üzerinden Baykar'ı hırpalayabileceklerini düşünüyorlar. Bu alçak saldırıya hak ettikleri cevabı vermek sorumluluğumuzun gereğidir. Ülkemizde Milli Mücadele'nin de etkisi ile Cumhuriyetimiz kurulduktan hemen sonra başlayan bir savunma sanayii hamlesi vardı. 2022 ve şu anda malum 2023 bu kardeşiniz başbakanlık makamını da gördü cumhurbaşkanlığı makamını da gördü. Kiminle nasıl çalıştık hepsi kayıtlarımızda mevcut. Öyle bir yerden öyle bir yere geldik ki doğru dürüst helikopterin yok. Sen rekabet nedir bilir misin? Sen git çocuk bezi satmaya devam et, home tekstil üretmeye devam et. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı.

AHMET DAVUTOĞLU'NA SERT TEPKİ

Yanında bir tanesi daha var aynen o da öyle. Bizden üniversite istediler, bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık, ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu, bilabedel vakfına mülk edindi. Bunun bir örneği yok. Ama bunlar bunu yaptı. Devlet Bey ona Serok Ahmet diyor. Bu tür işler yapıyor. O vakıftaki yöneticiler acaba bunu nasıl izah edeceksiniz?