26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

'Bay Kemal katillere lojistik destek verdi'

Başkan Erdoğan, yurtiçi ve dışında Türkiye’nin istiklaline ve istikbaline göz dikenlerle savaşıldığını belirterek “İşte bu bir beka mücadelesidir” dedi. Erdoğan, Bay Kemal’in  ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyerek ırkçı katillere lojistik destek verdiğini söyledi. 

22 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
'Bay Kemal katillere lojistik destek verdi'

Türkiye Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Eskişehir ve Kütahya’da düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan Eskişehir’de düzenlenen 41’inci gündeki 59’uncu mitinginde ilk yerli otomobil Devrim’in burada üretildiğini hatırlatarak “yerli ve milli olana tahammül edemeyen CHP tarafından sabote edildiğini” söyledi. Erdoğan, CHP’nin Keban barajına da karşı olduğunu belirterek “CHP zihniyeti ‘Kurbağalara göl mü yapıyorsunuz, elektriği toprağa mı vereceksiniz?’ diyerek karşı çıktı. Böyle vizyonsuz liderlere sahip CHP” dedi. CHP zihniyetinin İstanbul Boğazı’na yapılan üç köprüye de, Marmaray ve Avrasya Tüneli, hızlı trenlere, bölünmüş yollara da daha pek çok esere de karşı çıktığını kaydeden Erdoğan, kendi halkından nefret eden bu zihniyetin yıllarca ülkenin yakasından düşmediğini vurguladı. Erdoğan, “Niye biliyor musunuz? Çünkü yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor da ondan” diye konuştu. 

BEYHUDE ÇABALIYORLAR

Şimdi savunma sanayisinde hamleler yapıldığını belirten Erdoğan “Ya yalan ya yanlış ithamlarla önümüzü kesmeye çalışıyorlar” dedi. Dünyanın en büyük 10 projesinden 6’sını Türkiye’de hayata geçirdiklerine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi: “Her birini ayrı ayrı sabote etmek, hiç olmadı karalamak için var güçleriyle çalışıyorlar. Ellerinden gelse Türkiye’yi yeniden siyasette kişiliksiz, ekonomide 70 sente muhtaç, savunma sanayisinde de tümüyle dışarıya bağımlı hale getirecekler ama beyhude çabalıyorlar. Bu millet bir daha o sefalet günlerinin geri gelmesine asla izin vermeyecek. Bu millet bir daha o darbe ve vesayet dönemlerinin hortlamasına izin vermeyecek.” Başkan Erdoğan, Türkiye’de bazılarının tarihini bilmediğini belirterek “Ama elin oğlu çıkıyor, sembollerle, isimlerle, rakamlarla kendi tarihimizin anlamını tüm dünyaya gösteriyor. Üstelik de bunu öyle kanlı bir şekilde yapıyor ki verdiği mesajın üstünün kapatılmasına imkan kalmıyor. Biz beka meselesi dediğimizde, bay Kemal çıkıyor, Türkiye’nin beka sorunu mu var diyor” diye konuştu. 

YA SEN NE BİÇİM ADAMSIN?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “Türkiye’nin beka meselesi mi var?” deyince vatandaşın “evet” cevabı verdiğini aktaran Erdoğan, “Bundan daha açık net, ne olabilir? Biz Suriye’de o terör koridorunda kimlerle savaştık, bizim bekamıza saldıranlarla savaşmadık mı?  İşte bu bir beka mücadelesidir. Bununla dalga geçenler, eli kanlı bir katilin mesajları karşısında hala türküler çağırıyorlar” yorumunu yaptı. Erdoğan, Bay Kemal’in “İslam dünyasından kaynaklanan terör” dediğini anımsatarak şunları söyledi: “Ya sen ne biçim adamsın?  Senin Avusturalyalı bu ırkçı senatörden ne farkın var? O da aynı şeyi söylüyor, sen de aynı şeyi söylüyorsun. Ne farkın var? Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan üç tane adamını da Yeni Zelanda’ya gönderiyorsun. Niye? Dostlar alışverişte görsün... Ben CHP’ye gönül veren inançlı kardeşlerime özellikle onu söylüyorum. Gelin 31 Mart’ta artık bu devranı geri çevirelim, CHP’yi bu adamdan kurtaralım. ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ ifadeleriyle, bu katillere lojistik bir destek değil mi bu?”

KILIÇDAROĞLU HERHALDE BAKAR KÖR 

Başkan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “17 yıldır ne yaptınız?” dediği görüntülerin izletilmesinin ardından, “Bu adam herhalde bakar kör” ifadesini kullandı. Türkiye’yi değil, sadece Eskişehir’i konuşacağını vurgulayan Erdoğan, “Son 17 yılda Eskişehir’e toplam 22 katrilyon liralık yatırım yaptık” diye konuştu. Eskişehir’de devam eden projeleri de sıralayan Erdoğan “Bay Kemal, senin bunlardan haberin var mı? Bu adamlar, akşam yalan, sabah yalan. Bakıyorsun hala benim CHP’ye gönül veren kardeşlerim bu yalancının peşinden gidiyor. Dürüst bir ifadesi yok... Gelin şu Eskişehir’in kaderini artık değiştirelim. Eskişehir’in kaderini değiştirmeye var mıyız?” diye sordu.  Eskişehir’i raylı sistemin merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Erdoğan “Bay Kemal senin bundan haberin var mı? Senin dünyadan haberin yok. Bu ülkede neler oluyor, bitiyor haberin yok” dedi. Erdoğan Bay Kemal’in Hatay’da hiç baraj olmadığını söylediğini hatırlatarak “7 baraj var, bunun 6’sını biz yaptık. Ama adam yalancı. Aynı şey Eskişehir için de geçerli, barajlar ortada. Bunun için de ‘yalan’ de. Bir sıçrarsın, iki sıçrarsın, aynen Man Adaları’nda olduğu gibi orada da yargıya düşersin. 2,5 milyonu biliyorsunuz. Mehmetçik Vakfı’na  hibe edeceğim” ifadesini kullandı.  Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacağı bilgisini veren Erdoğan şöyle devam etti: “Bir başka müjdemizi daha veriyorum; TEİ TUSAŞ Motor Sanayi ile ilgili biliyorsunuz, Türkiye’nin ilk 2 bin beygir gücündeki helikopter motoru TUSAŞ’a teslim edildi, bu motorlardan 236 adet üretilerek helikopterlerimizde kullanılacak. Ayrıca milli jet motorumuzun test altyapısıyla ilgili 95,5 milyon dolarlık yatırımı da temel atma aşamasına getirdik.”      

Nefesleri kesen miting maratonu 

Başkan Erdoğan, 31 Mart yerel seçim maratonunda 41 günde 44 il ve 14 ilçede düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan’ın seçim mitingleri maratonu 8 Şubat’ta Sivas’ta başladı. Erdoğan, dün de Eskişehir ve Kütahya’da halka hitap etti. Miting yapılan il sayısını da 46’ya çıkardı. 14 ilçede de mitingler düzenleyen Başkan Erdoğan televizyonların canlı yayın programlarına da katıldı. 7 ayrı canlı yayın programına iştirak eden Erdoğan, bu süreçte 9 toplu açılışa katıldı. 

ETİ fabrikasını ziyaret etti

Başkan Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir’de, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Eti Fabrikası’nı ziyaret etti. Erdoğan yeni üretim bandının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Fabrikadaki çalışmalar hakkında ETİ Gıda ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Firuzhan Kanatlı’dan bilgi alan Erdoğan, işçilerle de bir süre sohbet etti. Erdoğan, “Üretim bandı, gerek ulusal gerekse uluslararası camiada, özellikle gıda sektöründe bir marka olan ETİ’nin geleceğini çok daha farklı bir şekilde zenginleştirsin” dedi. Ziyarette, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak da yer aldı.

Kader’in Erdoğan’ı görme mutluluğu

Sakarya’da yaşayan doğuştan cam kemik hastası 17 yaşındaki Kader Kan, Başkan Erdoğan ile görüşme hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Kader Kan, en büyük hayali olan Erdoğan’la görüşme isteğini, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’a iletti. Acar’ın girişimleri üzerine Kader Kan, önceki gün düzenlenen mitingin ardından Erdoğan’la görüşme fırsatı buldu. Erdoğan’ı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve aralarındaki diyaloğu aktaran Kan, “Ne yapıyorsun, dedi, ‘İyiyim’ dedim. ‘Gel seni öpeyim’ dedim, öptüm, o da beni öptü. Yaşımı sordu, ‘Allah şifalar versin’ dedi. Onu gördüm, çok mutlu oldum. Üç hayalim vardı, bunlardan birincisi Başkanımızı  görmekti. Onu gördüm, çok mutlu oldum, onu çok seviyorum” diye konuştu.  

TÜRKÇE VE KÜRTÇE NEVRUZ MESAJI

Başkan Erdoğan, Nevruz Günü dolayısıyla Twitter’dan Türkçe ve Kürtçe mesaj yayımladı: Baharın gelişi ile simgelenen, bizler için tüm farklılıkları aşarak, geçmişe ve geleceğe birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmak anlamına gelen Nevruz Günü’nü kutluyorum. 

Nazarbayev ile görüştü

Başkan Erdoğan, Kazakistan’ın göreveden çekilen Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Kazakistan’ın Birinci Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile yaptığı telefon görüşmesinde, Nazarbayev’in cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılma yönünde aldığı kararın, Kazak halkı ve devleti için hayırlı olması temennisinde bulundu.

KÜTAHYA

CHP’de Kandil’inhatırı Gazi’den daha çok geçiyor 

Başkan Erdoğan, Kütahyalıların ‘Bir gece ansısızın geliriz’ sloganları atması üzerine “Her an hazırız, şu an sınırdayız. Son günlerde biti tekrar kanlanan bölücü örgüte Kandil’i,  Sincar’ı, bulunduğu her yeri mezar etmek için bu seçimden güçlü çıkmalıyız” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Güneyimizdeki terör koridorunu tamamen  kesmek için bu seçimlerden güçlü çıkmalıyız. Zaferin şehri Kütahya’dan yeni bir rekor bekliyorum. Sandığa gitmemek yok. Hepimiz sandığa gideceğiz.

BÖLÜCÜ ÖRGÜTLE CHP ZİHNİYETİ

31 Mart Demokrasi Bayramınız şimdiden kutlu olsun. Nevruz; muhabbetin, kardeşliğin, sevginin, kalplerde yeşeren umutların bayramıdır. Nevruz, toprakla beraber gönüllere düşen cemrelerin bayramıdır. Her kim bunu sokak terörüne kurban ediyorsa o Nevruz’un manasını anlamamış demektir. Maalesef ülkemizde çıkarlarını korumak için, Nevruz gibi Cumhuriyet gibi ortak değerlerimizi hoyratça istismar edenler hep oldu. Bu çevreler kendi menfaatleri bozulmasın diye yıllarca bu kavramların üzerinde tepindi durdu. Bunu en çok bölücü örgütle CHP zihniyeti yaptı. Nevruz dediler bölücü örgütün paçavralarına sarıldılar. Milletin inancına, mukaddesatına hakaret ettiler. Bıyıkları yeni terlemiş Mehmetçiğimizi şehit ettiler. Başörtüsünü üniversitedeki kızlarımıza çok gördüler. O rektör yardımcısı kendi milletvekilleri oldu. O kızlarımızı ikna odalarında nasıl ağlattığını biliyorum. Onlara nasıl zulmettiklerini biz biliyoruz.

RÜZGAR GÜLÜNDEN FENA 

Siz kendinizi kandırabilirsiniz, ama bizi kandıramazsınız. Şimdi istediği üniversiteye istediği gibi kızlarımız da gidebiliyor mu? Başı açık, başı örtülü diye bir dert var mı? Kendi marjinal ideolojileri için ortak değerlerimizin hepsini tepe tepe kullandılar. Bugün de aynısını yapıyorlar. İstismar düzenlerini, yağma düzenlerini bugün de devam ettirmeye çalışıyorlar. CHP bir taraftan Atatürk’ün kurduğu partiyiz diyor diğer taraftan Kandil’in uzantılarıyla seçim ittifakı yapıyor. Hem Cumhuriyetçiyiz diyorlar hem de Cumhuriyete saldıranlara yoldaşlık ediyorlar. CHP’de bugün Kandil’dekilerin hatırı, Gazi’nin hatırından çok daha fazla sayılıyor.İslam dünyasından kaynaklanan terör ifadesiyle müslümanları töhmet altında bırakıyorlar. Ezanla sorunumuz yok diyorlar, hem de İstiklal Caddesi’nde ezan-ı Muhammedi’yi ıslıklayanlara kol kanat geriyorlar. Rüzgar gülü olsa bu kadar sağa sola dönmez. Bukelamun olsa bu kadar sık renk değiştirmez.

“OY YOKSA HİZMET YOK DİYOR!’

Gidip de Avrupa Parlamentosu’nda bölücü örgütle yanyana fotoğraf çektirmez. İşte Hatay Belediye Başkanı ‘oy yoksa hizmet yok’ diyor. Kibir kulesi yahu! CHP’de bugün Kandil’dekinin hatırı sayılıyor. Eş başkanlarının sözü Bay Kemal ve hanımefendiden daha fazla geçiyor. Bu adam Kürt değil ha! Bu Kürt kardeşlerimizin üzerinden oy devşiren birisi.