23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Biz kısık ateşte piştik çiğ davranışlar olmaz

Sanayi Bakanı Ergün, Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesinin manevi güç ve manevi sorumluluk getireceğini belirterek “Köşk ile hükümet arasında çatışma değil sinerji doğar. Çatışma bekleyenler hayalkırıklığına uğrayacak” dedi.

29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Biz kısık ateşte piştik çiğ davranışlar olmaz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli’deki temasları sırasında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Halkın seçmesinin hukuken “sorumsuz” olan Cumhurbaşkanı’na hem “manevi güç” hem de “manevi sorumluluk” getireceğini söyleyen Ergün “Halktan manevi güç almış ve manevi sorumluluğu artmış bir Cumhurbaşkanı ile yine halktan güç alan bir hükümetin, çatışma doğurmaktan ziyade sinerji doğuracaktır” dedi.

Ergün, şunları söyledi: “Çatışma bekleyenler hayalkırıklığı yaşayacaklardır. AK Parti bağışıklık sistemi itibariyle sağlam bir siyasi parti. AK Parti kadrolarının çok önemli bölümü, uzun yıllardır siyasetin içinde olan arkadaşlar. Çok imkansızlıklar içinde siyaset yapan ve şimdi de çok büyük tecrübe edinmiş arkadaşlar. Biz kısık ateşte pişmiş insanlarız. Kısık ateşte pişen insanlardan çiğ davranışlar beklenmez.”

Gül AK Parti kurucusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AK Parti kurucusu olduğunu hatırlatan Ergün, şöyle konuştu: “Siyasete dönmek isterse kimse ‘Niye siyasete dönüyorsun’ demez, diyemez de. Kamuoyunun bakışı AK Parti için her zaman önemli olmuştur. Bundan sonraki süreçte parti liderliği için de önemli olacaktır. Genel başkanımızın, MKYK’mızın, milletvekillerimizin, teşkilatlarımızın görüşleri önemli olacaktır.”

Metin Oktay olsa madalya takardı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’a övgüler yağdırdı. Başbakan Erdoğan’ın 24 saate 2 saat uyku uyuduğunu ve bitmek bilmeyen bir enerjisi olduğunu ifade eden Arınç, “Diyarbakır’da 45 derecede miting yapıyor. İstanbul’da bir başka toplantıya katılıyor. Başakşehir’de akşam futbolcu gibi 3 gol atıyor. Böyle bir aday dünyanın neresinde var. Adam bir aşırtma gol atmış kardeşim sanki cumhurbaşkanlığı seçimi gibi, ayağının tersiyle küt sanki 90’dan ampul gibi dikmiş oraya. Hiç mi yorulmuyorsun mübarek ya. Rıdvan Dilmen’in ayağı kırılmış, öbürünün adalesi kopmuş 5 dakikada üç gol atıyor. Bunu kim yaptı. Rahmetli Metin Oktay olsa madalya takardı. Böyle Cumhurbaşkanı olacak” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda Türkiye’de ahlaki bir çöküntünün yaşandığını söyleyen Arınç, bazı özel televizyonlarda yayınlanan gençlik dizilerinin bunda etkisi olduğunu söyledi. “Bunların sadece isimlerini vermiyorum ama yedi sülalesini biliyorum” diyen Arınç, “Bunlar bu toplumu çökertmekle vazifeli bir iş yaptığını zannederken çocukları kıyafetlerinden, konuşmalarından, anne-babalarıyla, arkadaşlarıyla olan ilişkilerine kadar bunu bozmaya çalışan ve buna maksatlı olarak yapanlar vardır” ifadelerini kullandı.

Ergün Kocaeli Kent Bayramlaşması’nda

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile AK Parti milletvekilleri, bu yıl 21’inci Geleneksel Kent Bayramlaşması törenine katıldı.