20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bozdağ: Türkiye'yi Suriye'ye çevirmeye çalıştılar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürmek için pek çok çalışmalar yapıldı' dedi

YOZGAT (AA)30 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bozdağ: Türkiye'yi Suriye'ye çevirmeye çalıştılar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de huzur var sükun var, birlik var dirlik var. Bu son derece önemli bir başarıdır. Türkiye'yi Suriye'ye, Türkiye'yi Ukrayna'ya Mısır'a dönüştürmek için pek çok çalışmalar yapıldı" dedi.

Bozdağ, partisinin ilçe teşkilatı tarafından Yozgat'ın Çekerek ilçesindeki Belediye Terminali'nde düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin ramazan bayramını kutladı.

Türkiye'nin bayramı huzur içinde kutladığını ifade eden Bozdağ, "Ramazanı da böylesi bir iklim içerisinde beraber yaşadık. Ama etrafımızda kan gövdeyi götürüyor desek yanlış olmaz" diye konuştu.

Suriye'de 4 yıldır bir zulüm olduğunu dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"200 bini aşkın insanı Esad bizzat kendi insanını maalesef öldürdü, öldürmeye devam ediyor. 2003'ten beri Irak'ta sıkıntı var ve son zamanlarda daha da arttı, kardeş kardeşi öldürmeye devam ediyor. Filistin de öyle yine İsrail'in terör saldırıları devam ediyor. Irak'ta aramızda 200 kilometreden fazla sınır var. Suriye ile aramızda 910 kilometre sınır var. Ukrayna Karadeniz'den komşumuz, ıslık çalsanız duyulur o kadar yakınız. Orada sıkıntı var. Dikkat ederseniz bu kadar yerde yangın var. Kızılca kıyamet var."

Bozdağ, Türkiye'de sürekli birilerinin huzuru bozmaya çalıştığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Ama Türkiye'de huzur var sükun var, birlik var dirlik var. Bu son derece önemli bir başarıdır. Türkiye'yi Suriye'ye, Türkiye'yi Ukrayna'ya Mısır'a dönüştürmek için pek çok çalışmalar yapıldı. Gezi hadiseleri milleti sokağa döküp Türkiye'yi yönetilemez bir hale getirmek için planlandı, uygulandı. Allah'ın izni ile muvaffak olamadılar. Türkiye'nin gemisinin kaptanı ustalar ustası Tayyip Erdoğan. Rüzgar, fırtına kasırga ne yandan eserse essin Türkiye'nin gemisi Allah'ın izni ile sağlıkla yoluna devam edecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Tayyip Bey'i Türkiye siyasetinin dışına itmek için, milletin gözünden ve gönlünden düşürmek için yıllardır büyük kampanyalar yapıyorlar. Neler söylüyorlar neler, şimdi yeni iftiralarla milletimizin karşısına çıkıyorlar. Olmadı başaramadılar, 17 Aralık, 25 Aralık, Gezi olayları, kapatma, darbe teşebbüsleri hasılı netice alamadılar. Şimdi bütün partiler bir araya gelmiş, tabelaları birleştirmişler, 'biz bu sefer halledeceğiz diyorlar."

Bozdağ, konuşmasının ardından partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Daha sonra Bozdağ, Kadışehri ilçesini ziyaret ederek, bayramlaşma programına katıldı.