27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Çanakkale'deyiz bekliyoruz

Başkan Erdoğan, Türkiye üzerine hesap yapan emperyalist Batı’ya meydan okudu: Mesajınızı aldık, niyetinizi de anladık. Bin yıldır buradayız, inşallah kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul’u Konstantinapol yapamayacaksınız.

19 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Çanakkale'deyiz bekliyoruz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı Törenlerinde konuştu. Erdoğan şunları söyledi: “1000 yıldır istiklalimiz ve istikbalimiz için bir gül bahçesine düşer gibi toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çanakkale’de 1 asır önce neler yaşandığını bilmeyen, anlamayan, kavramayan hiç kimseye bu ülkenin havası da, suyu da, ekmeği de helal olmaz. Çanakkale savaşını savaşlardan bir savaş sananın bu topraklarla, bu milletle, bu ülkeyle ilgisi yok demektir.” 

SABRIMIZI SINAMAYIN 

“Türkiye’nin sabrını ve kararlılığını aradan geçen 1 asra rağmen hala sınamaya devam ediyorlar. Suriye sınırımızı taciz ederek, burada bir terör koridoru kurmaya çalışarak sınıyorlar. Aynı şekilde Irak’ta. Kıbrıs’ta haklarımıza tecavüz etmeye kalkarak bunu sınıyorlar. Ege’de denize ayak basamaz hale getirmeye çalışarak bunu sınıyorlar. Sokakları karıştırarak, darbe girişiminde bulanarak, karanlık ittifaklarda bulunarak bizi sınıyorlar. Avrupa’da özellikle Almanya’da, Fransa’da camilerimize, derneklerimize, vatandaşlarımıza her yıl yüzlerce saldırıda bulunarak sınıyorlar. Ekonomimize saldırarak, milletimizin işine, ekmeğine, lokmasına göz dikerek sınıyorlar. Hatta ülkemizden 16 bin 500 kilometre uzaklıkta Yeni Zelanda’da oradan verdikleri mesajlarla bizi sınıyorlar.” 

SİZLERİ DE UĞURLARIZ 

“Çanakkale’den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki, mesajınızı aldık. Hislerinizi de niyetinizi de anladık. Kininizin, nefretinizin canlı olduğunu anladık. Bir teröristin ortaya çıkarak 50 Müslümanı öldürmesinin ne olduğunu anladık. Aldığımız nefesi bize çok gördüğünüzü anladık. Biz buradayız, biz Çanakkale’deyiz. 1000 yıldır buradayız, kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul’u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.” 

KALKACAK ELLERE KARŞI YAZACAK TARİHİMİZ VAR 

“Tüm mazlumlara tüm Müslümanlaratüm Türklere karşı kalkacak ellere karşı yazacak tarihimiz var. Ayaklarımıza çelme takmaya çalışanlara karşı yazacak tarihimiz var. Çıkmış bir tane terörist ne diyor? Kürdistan. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Çok seviyorsa Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var defol git orada yaşa. Başta Gazi, Mustafa Kemal olmak üzere Çanakkale kahramanlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Diyorum ki kardeşliğimize gölge düşürmeyelim.”

Christchurch’teki Müslümanlara telefonla seslendi

Başkan Erdoğan, Christchurch’teki saldırıda şehit olan Müslümanların aileleri ve yakınlarına telefonla seslendi. Şehit ailelerine ve Müslümanlara başsağlığı dileyen Erdoğan, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti. Erdoğan, Yeni Zelanda ve çevredeki tüm Müslümanların her zaman kardeşleri olduğunu, en yakın zamanda bölgeye yapacağı ziyaretle şehit aileleri ile yüz yüze görüşmek istediğini söyledi. 

ŞEHİTLER ABİDESİ’NDE TÖREN 

Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katıldı.

DÜŞMANA MEZAR EDERİZ 

“Bursa’da, Edirne’de verilen mücadelenin anlamını bilmeyen İstanbul’un fethinin anlamını anlayamaz. Çanakkale’yi hazmedemeyen, İstiklal Harbimizin kodlarını da çözemez. Ömrünün son döneminde ‘İstiklal Marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı’ diyen dostuna Akif, ‘Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diye cevap vermiştir. Ancak, şayet böyle bir durum ortaya çıkarsa, tıpkı 104 yıl önce olduğu gibi Çanakkale’nin denizini de topraklarını da o düşmanlara mezar etmekten asla çekinmeyiz.” 

KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜ 

“Biz Çanakkale’yi barışın, kardeşliğin sembolü olarak görüyoruz. Çanakkale bizim için namusunu çiğnetmeyen ve çiğnetmeyecek olan Asım’ın neslinin sembolüdür. Ve Asım’ın nesli de burada. Dostça gelirseniz sizi ağırlayacaklar, düşmanca gelirseniz de ona göre muamele edecekler. Tıpkı çukur açan teröristlere, sınırımıza musallat olan DEAŞ’lı katillere yaptığımız gibi ayak bastığınız yere gömecekler. Biz tarihi Çanakkale’de kanımızla yazdık. Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde yazdık. Bugün yine kazanacağız. Daha Münbiç’te, Fırat’ın doğusunda yazacak tarihimiz var.”  

Çamlıca Camii’ni inceledi 

Başkan Erdoğan,  Çanakkale’deki programının ardından İstanbul’a dönerken Çamlıca Camii’ni havadan inceledi. 

Putin’den davet

Rusya Devlet Başkanı Putin, Erdoğan’ı Kırım’ın Akmescit kentindeki Cuma Camii’nin 21 Nisan’daki açılış törenine davet etti.

O TERÖRİSTİN ARKASINDA BİRİLERİ VAR

Başkan Erdoğan, Yeni Zelanda’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristin manifestosunun çok ciddi, özel bir kurul tarafından hazırlandığını söyledi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün sorularını cevapladı. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: 

YENİ ZELANDA’DAKİ KATLİAM: Bu bireysel bir olay değil, tamamen örgütlü bir olaydır. Zira burada 50 Müslüman şehit edilmiştir. Bunların içinde yavrular var 3-4 yaşında. Charlie Hebdo olayında bütün dünya Avrupa’da bir araya geldi ama Yeni Zelanda’daki olayda Avrupa’nın sesi çıkmadı. Avrupa’dan henüz daha bir şey duymuş değiliz. Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor. İslam dünyasından da ses yok sadece Türkiye olarak biz yorumlarımızı, değerlendirmelerimizi yapıyoruz. 

HADDİNİ BİLECEKSİN: Yeni Zelanda’daki saldırıyı gerçekleştiren terörist Ayasofya’ya minareyi yakıştıramadığını ifade ediyor. Senin dedelerin bu işi ne kadar kudretle yapabildiyseler, sen onların seviyesine bile çıkamazsın. Terbiyesiz, önce haddini bileceksin. Sen daha bu milleti tanımamışsın. 

CİDDİ KURUL İŞİ: Bu teröristin böyle bir manifesto yazması mümkün değil. Bu özel bir kurul tarafından hazırlanmış bir manifesto. Bunun arkasında çok ciddi bir kurul var. Çünkü Batı’nın niye sesi çıkmıyor? Bunu bulmuşlar ve hazırlayıp eline de vermişler. Benim ülkemin adı geçiyor, şahsımın adı geçiyor, Ayasofya’nın da adı geçiyor. Ayasofya adeta sanki emanetmiş de onu geri alacaklar. Sıkıysa geri al. Ülkemizde birileri bakıyorsunuz ‘Ayasofya açılsın.’ Kardeşim bir şeyi söylerken duygusallıkla, bu alçağın, teröristin sözlerine karşı böyle bir talepte bulunmanın bir anlamı yok. 

AYASOFYA: Orada mesela bir sergi yapıldı, orada Kur’an tilaveti de yaptık. Belli bir bölümünde şu anda namaz da kılınıyor. Bunları da aşmak bizim için sorun değil aşarız ama getirisi, götürüsü nedir? Bunu da burada açıklamam doğru olmaz. Bunun bir götürüsü var. O, bizim için faturası çok daha ağırdır. Unutmayalım dünyanın çok çeşit ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Acaba bunu söyleyenler, bu camilerin başına ne gelir, bunu düşünüyor mu? Büyük Çamlıca Camisi’nin de ramazan öncesi resmi açılışını da yapacağız.      

TERÖR KORİDORU: Şu anda eğer biz o terör koridorunu kapatmamış olsaydık, Afrin’den ve Cerablus’tan biz yarma harekatımızı gerçekleştirmemiş olsaydık, bugün bizim güneyimiz tamamen bu teröristler tarafından işgal edilmiş olacaktı. 

TÜRKİYE’YE MUHTAÇLAR: Avrupa Parlamentosu’nun almış olduğu kararların, yaptığı açıklamaların bizi bağlayıcı hiçbir yanı yok. Kıymet-i harbiyesi yok. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Bunlar, Avrupa Birliği’nin bizimle müzakereleri durdurması nasihatinde bulunuyorlar ya ah keşke öyle bir şey yapsalar, bizimle müzakereleri durdursalar veyahutta Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin dışına çıkarıverseler. Yapmazlar, yapamazlar çünkü Türkiye’ye bunların da ihtiyacı var.