29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Bakan Soylu: AK Parti Türkiye'de yeni bir siyaset dili oluşturdu

Arafta Sorular açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'AK Parti 21 yıldır Türkiye'de yeni bir siyaset dili oluşturdu, toplumun her kesimini gören bir siyaset anlayışı var. Bugün Defne'de hastane açıldı. Biz Defne'de yüzde 8 oy aldık. Biz bu meseleye bakmayız.' dedi.

21 Mayıs 2023 Pazar 23:49 - Güncelleme:
Bakan Soylu: AK Parti Türkiye'de yeni bir siyaset dili oluşturdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arafta Sorular programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevapladı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Hayatımın en az uykusuz geçirdiğim günlerini geçiriyorum, en yoğun çalışarak geçirdiğim dönemlerini geçiriyorum. İkinci turla alakalı yeni bir metot ve model ortaya koymaya çalışıyoruz.

Bir seçime gidiyorsunuz ve o insanların size bir şey anlatmasına fırsat sağlamalısınız, o insanlarla yüz yüze gelmeye fırsat sağlamalısınız.

Türkiye ile ilgili dışarıdaki en büyük açıklardan bir tanesi, demokrasi ve hukuk açığıdır. Avrupa, bizi demokrasi ve hukuk açığı üzerinden yıllarca eleştirdi.

Türkiye, önümüzdeki 5 yıla çok önemli bir adımla başlıyor. Batı'nın sürekli eleştirdiği, demokrasi ve hukuk açığı üzerinde Türkiye'yi yaftaladığı bir anlayışın tamamen ortadan kalktığı bir döneme adım atıyoruz

Söylediklerinin tamamen yalan olmasına rağmen, toplum tarafından da kendilerinin ayıplanmasına rağmen çıkıp toplumdan özür dilediler mi, dilemediler.

AK Parti 21 yıldır Türkiye'de yeni bir siyaset dili oluşturdu, toplumun her kesimini gören bir siyaset anlayışı var. Bugün Defne'de hastane açıldı. Biz Defne'de yüzde 8 oy aldık. Biz bu meseleye bakmayız.

"PKK'YI, HDP'Yİ SEÇİME SOKTULAR, MİLLET BUNU GÖRDÜ"

Kılıçdaroğlu'nun basmadığı tuş var mı? Ben hayatımda böyle bir siyaset tarzı görmedim. FETÖ tuşuna basıldı, PKK tuşuna basıldı, LGBT tuşuna basıldı. Bunlar yetmedi şimdi Milliyetçilik tuşuna basılıyor.

Millet, Kandil politikasını onaylamadı, LGBT'yi onaylamadı, PKK'yı onaylamadı İHA ve SİHA'lar ile oynamayı onaylamadı. 15 gün önce söyledikleriniz tescilli olmuş artık bunlar unutulmaz.

Van'da Ekrem İmamoğlu'nun HDP bayrakları altında söylediği sözler unutulur mu? "Apo serbest kalacak, Selo özgür kalacak" diye bağıranlara, orada getirdiği ailesinin yaptığı selamlama unutulur mu? Hiçbiri unutulmaz.

Millet, ferasetli bir cevap verdi. Çok büyük bir uçuruma gidiyorduk. PKK'yı seçime soktular, HDP'yi seçime soktular, millet bunu gördü. Bize PKK'yı oylattılar, bize Kandil'i oylattılar.

Millet bu oylamayı evet deseydi, "Ben milliyetçiyim" deyip, milliyetçilik gardırobundan her gün aldığı ürünleri PKK'ya pazarlama anlayışı içerisinde olan Yavaş ile İmamoğlu üzerinden Türkiye tarihi bir bölünmenin eşiğindeydi

Kandil politikası, ABD'nin talimatıyla CHP tarafından uygulanan bir politikadır. Hamburgerci politikası mıdır? FETÖ politikası mıdır? Bunların her birini görüyoruz.

Değerleri istismar eden bir ekip var kaşımızda. Aile yapısını istismar ediyor, değerleri istismar ediyor. Her şeyi birbirine karıştıran bir yapıyla karşı karşıyayız. Millet bunu görüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan çok rahatsız. Bunlar birbirlerinden nefret ediyorlar. Karşılıklı Tavla oynamaya otursalar birbirlerinin çaldıkları pulları takip edemezler.

Bunlar şaşırmışlar, dengeleri kaybolmuş. Çünkü kendilerini o kadar motive etmişler ki, yankı odaları dedikleri odanın içinde kalmışlar.

"Kesinlikle kazanacağız" diyorlar, sonra büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlar. Bunu da yıllardır 'çaldılar' diyerek ifade ediyorlar. Kendi toplumunu, kendi partilerini kandırıyorlar, bu kadar ahlaktan yoksunlar.

CHP, PKK ile HDP'yi meşru hale getirmeye çalışıp, onun sosyal medya trolleri devreye girince aslında HÜDA PAR'ın terörle iltisaklı olabileceğini anlatmaya çalışıyorlar. HÜDA PAR'ın terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil.

"HÜDA PAR'IN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLGİSİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Muhalefetin dengesinin bozulduğunu vurgulayan Soylu, "Kendilerini o kadar motive etmişler ki, yankı odaları dedikleri odanın içinde kalmışlar. 'Kesinlikle kazanacağız.' diyorlar, sonra büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlar. Bunu da yıllardır 'çaldılar' diyerek ifade ediyorlar. Kendi toplumunu, kendi partilerini kandırıyorlar, bu kadar ahlaktan yoksunlar. CHP, PKK ile HDP'yi meşru hale getirmeye çalışıp, HÜDA PAR'ın terörle iltisaklı olabileceğini anlatmaya çalışıyor. HÜDA PAR'ın terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil.

"BİZ BU COĞRAFYADA KİMSEYE SIRTIMIZI DÖNMEDİK"

Bundan 6 yıl öncesinden daha az. Türkiye'de 2017'den itibaren Suriyeli sığınmacı sayısı artmıyor. Şimdi ateş bacayı sardı, 'Suriyeliler üzerinden oy alabilir miyim?' anlayışı üzerine gidiyorlar.

Dün Kandil ve LGBT'ye ses çıkarmadınız, "Suriyelileri geri göndereceğiz" diyorsunuz.

Ölüme mi göndereceksiniz? Suriye'nin özellikle Kuzey Halep bölgesinde çok ciddi adımlar-atıldı. Oranın altyapısını, suyunu, yolunu yaptık. Organize sanayi siteleri yaptık. Biz bu coğrafyada kimseye sırtımızı dönmedik. İnsanlar ölüme gönderilemez.