23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Cemaat taassubuyla değil Ümmet için çalışıyoruz

Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, İmam Hatipliler’e seslenirken, “Hedefiniz hep Allah’ın rızası, ümmetin rızasına hizmet etmek, hiçbir cemaatin taassubu içerisinde değil, sadece ümmetin geleceği için mücadele etmek olmalı” dedi.

28 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cemaat taassubuyla değil Ümmet için çalışıyoruz

Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nce (KİHLMEZDER) düzenlenen programda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, imam hatipli olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi.  Esra Albayrak: “Sizler klişe düşünmek zorunda değilsiniz. Belki de hedefiniz hep Allah’ın rızasına hizmet etmek, ümmetin rızasına hizmet etmek, hiçbir cemaatin taassubu içerisinde değil, sadece ümmetin geleceği için, menfaati için mücadele etmek olmalı” dedi.

Yeni nesillerin kaderi olmasın

İmam hatiplilerin memlekete ne katacağı kaygısı gütmesi gerektiğini anlatan Esra Albayrak, “İstiyorum ki çocuğum; ‘Bu memlekete ben ne katarım’ın kavgasını versin. İstiyorum ki, bugüne kadar yaşanan hikayeler biz çocukken konuşulmuş kalsın. Neden bizden sonraki nesillerin de kaderi olsun” şeklinde konuştu. Esra Albayrak, konuşmasının en çarpıcı kısmını klişe düşünmemeye ayırdı. İmam hatiplilere özgür düşünceden söz eden Albayrak, cemaat vurgusu yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Sizler klişe düşünmek zorunda değilsiniz. Daha özgür düşünebilirsiniz. Belki de hedefiniz hep Allah’ın rızasına hizmet etmek, ümmetin rızasına hizmet etmek, hiçbir cemaatin taassubu içerisinde değil, sadece ümmetin geleceği için, menfaati için mücadele etmek olmalı. Bunun, imam hatip mezunlarının damarında olan bir şey olduğunun farkındayım” dedi.

En demokratik hikaye İmam Hatip'lerde

Kihlmezder tarafından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde, düzenlenen “İmam Hatip Nesli Yetişiyor, Kardeşlikte Buluşuyor” adlı programda konuşan Esra Albayrak, imam hatipli olmanın zora talip olmak olduğunu söyledi. İmam hatipin hikayesinin tam anlaşılmadığını belirten Albayrak, “İmam hatibin hikayesinin hiçbir zaman tam olarak anlaşılabildiğine inanmıyorum. Bana sorarsanız, imam hatibin hikayesi belki de Türkiye’nin en gerçek, en demokratik hikayelerinden bir tanesidir” diye konuştu.

Darbe girişimlerini iyi okuyoruz

Kihlmezder Başkanı Faruk Bilal Şener ise, 17 Aralık’ta başlayan olayların hem AK Parti hem de Başbakan’a karşı bir refleks olduğunu gördüklerini belirterek, “Biz yine de tüm inananlara sadece ve sadece dua edeceğiz. Zira dinimizde beddua kötüdür. İmam hatip camiası her zaman milli iradenin yanında olarak, ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı olacaktır. 28 Şubat gibi post modern darbeleri yaşayan bizler, bugünün modern darbe girişimlerini çok iyi okuyoruz” ifadelerini kullandı.