27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

CHP'den AK Parti'ye bayram ziyareti

AK Parti'yi ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ve beraberindeki CHP PM üyelerini ziyaret etti.

ANKARA (AA)29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
CHP'den AK Parti'ye bayram ziyareti

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Cahiliye dönemi denen devirlerde bile belirli zamanlar insan öldürmekten, savaşmaktan, gerginlikten ve şiddetlen uzak kalınırken bugün yakın coğrafyamıza bakın, Türk dünyasında yaşanan sıkıntılar var, İslam dünyasında yaşanan var, Ukrayna'da yaşanan sıkıntılar var" dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar parti genel merkezlerinde devam ediyor.

AK Parti'yi ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ve beraberindeki CHP PM üyeleri Gaye Uskuer ile Umut Akdoğan ziyaret etti.

AK Parti'de ise heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, MKYK üyesi Mehmet Muş, İstanbul Milletvekili Meryem Göka, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşıladı.

CHP'li Halıcı, ziyarette, bayramlaşmanın yapıldığı AK Parti'deki salonun geniş olduğuna işaret ederek, her yıl salonun biraz daha büyütüldüğünü belirtmesi üzerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, "Daha da büyük yerde karşılayacağız inşallah" dedi. Halıcı'nın, "Demek ki muhalefet büyüyecek ki salon da büyüsün" sözlerine, Kapusuz, "Evet, muhalefet büyüsün diyoruz ama pek eylem yok" şeklinde karşılık verdi.

Halıcı, kendilerini kabul ettikleri için Kapusuz ve heyetine teşekkür ederek, "Bu güzel bayram günü, güzel bir alışkanlık, partilerin birbirini ziyaret etmesi. Bu alışkanlıkların, partiler arası diyaloğun, uzlaşmanın hoşgörünün aslında sadece bayram değil bayram dışında da devam etmesini, sürmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

"Hepimiz sonuçta bütün partiler Türkiye'nin iyiliği için bir şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz. Zaman zaman farklılıklarımız olabilir düşüncelerimizde ama bunu çok gergin ortama taşımamak aslında bütün vatandaşlarımızın dileğidir" diyen Halıcı, şöyle devam etti:

"Burada iktidar partisine çok büyük sorumluluklar düşüyor. 12 yıldır iktidarda olmak bir parti için çok önemli sorumluluk aynı zamanda. Dolayısıyla ülkedeki gergin atmosferin yumuşamasına bu bayramların vesile olmasını biz diliyoruz. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, CHP camiası ve milletin bayramını tebrik ettiğini belirterek, "Elbette güzelliklerin daim olması, ağız tadıyla yaşanması çok önem arz ediyor. Ülkemizde şükürler olsun bu güzellikler varken komşularımızda sıkıntılar had safhada" dedi.

"Cahiliye dönemi denen devirlerde bile belirli zamanlar insan öldürmekten, savaşmaktan, gerginlikten ve şiddetten uzak kalınırken bugün yakın coğrafyamıza bakın, Türk dünyasında yaşanan sıkıntılar var, İslam dünyasında yaşanan var, Ukrayna'da yaşanan sıkıntılar var" diye konuşan Kapusuz, şunları kaydetti:

"Bireysel olarak insanların çektiği şiddet ve zulümler var. Bunların bu bayramlar münasebetiyle, üzüntüyle karşılanması, telin edilmesi ve hatırlanmasında da yarar var. Elbette partilerimizin bu güzel geleneklerinin devam etmesi bizim de çok memnun olduğumuz husus. Milletimiz bizi sürekli bazı konularda fikirleri farklı olduğu zaman tartışan değil beraber de olan, beraberliklerini millet önünde rahatlıkla dostça sergileyebilen görüntüleri arzu etmektedir. Bayramlar da buna vesile olmaktadır."