28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

CHP'li Emir'den Kılıçdaroğlu'na gizli toplantı tepkisi: Koltuklar DEVA'ya pazarlanıyor

Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili isimlerle yaptığı gizli toplantı ifşa oldu. DEVA'daki bazı isimlerin partilerinden istifa ederek CHP'ye geçecekleri iddia edildi. Bu iddialar partide yeni bir kavganın fitilini ateşlemiş oldu. Durumdan rahatsız olduğunu ifade ederek Kılıçdaroğlu'na yüklenen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 'Orada bitmiş isimler koltuk kapmak için geliyor. Partimizin koltukları pazarlanıyor. Bunlar bizi ve tabanımızı yaralıyor' dedi.

AHMET AKIN25 Ekim 2023 Çarşamba 16:37 - Güncelleme:
CHP'li Emir'den Kılıçdaroğlu'na gizli toplantı tepkisi: Koltuklar DEVA'ya pazarlanıyor

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan ve neredeyse sıfır oy katkısı vermelerine rağmen ittifakın küçük ortaklarına tam 39 milletvekili kaptıran Kemal Kılıçdaroğlu gelen tüm istifa çağrılarına kulak tıkayarak yeniden CHP Genel Başkanlığı için aday olacak.

CHP'DE VEKİL PAZARLIĞI

Seçimler öncesinde "Neye mal olursa olsun kazanmalıyım" diyerek birbirinden ilginç, gizli ve kirli ittifaklara yelken açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce HDP'yi yanına aldı. Sonrasında DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye milletvekili dağıtan Kılıçdaroğlu, bu partilerden 39 vekilin CHP listesinden Meclis'e girmesini de sağladı. Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği seçimlerde ittifak ortaklarına vekillik dağıtması ise CHP'lilerden büyük tepki gördü.

Kılıçdaroğlu ayrıca ikinci tur öncesi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli bir protokol imzalarken çok sayıda bakanlık teklif etti.

DEVA İLE GİZLİ GÖRÜŞME

Bu skandallar yetmezmiş gibi büyük bir skandal daha açığa çıktı. Gizli pazarlıkları seçim sürecinden sonra da devam ettiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortaklarındaki il ve ilçe başkanları ile gizli görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.

Gelen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi İstanbul İlçe Başkanları ile bir gizli görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Kılıçdaroğlu'nun ilçe başkanlarına bazı vaatlerde bulunduğu sonrasında ise DEVA Partili bu isimlerin istifa kararı alarak CHP safına geçmeyi düşündüğü öğrenildi.

"YAKIŞMADI KEMAL BEY"

Bu gelişme sonrası DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Şahin, partisindeki ilçe başkanlarınının istifa etmesi yönünde gizli görüşmeler gerçekleştiren Kılıçdaroğlu hakkında sosyal medyadan açıklamada bulundu. Şahin "Yazık! Yakışmadı Kemal Bey" ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR 39 VEKİL VAKASI"

Diğer yandan bu olaya CHP içinden de tepkiler geldi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Emir paylaşımında "Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok. Yeni bir "39 vekil vakası" hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır." ifadelerini kullandı.

Bu paylaşım sonrası Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Emir sert ifadelerle partisine ve DEVA Partisi'ne yüklendi.

İşte Emir'in açıklamalarında öne çıkanlar:

"BİR HAZIRLIK OLDUĞU GÖRÜLÜYOR"

Partimize geleceklerine yönelik bir hazırlık olduğunu görüyoruz. Partimiz merkez sağdan oy almak için bir çaba gösteriyor. Bu yakınlaşma ilkesel ve siyasi zeminde olmalı.

"KOLTUK KAPMAK İÇİN GELİYORLAR"

Orada bitmiş isimler koltuk kapmak için geliyor çalışmak için gelmiyorlar. Bundan sonra derece rahatsızız. Partimizin koltukları pazarlanıyor. Bunlar bizi ve tabanımızı yaralıyor. Belediye başkanlığı ya da meclis üyeliği kapmak için geliyorsa bu olmaz.