25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cömert: Devletin imkanını kullanarak ona karşı gelemezsin

28 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cömert: Devletin imkanını kullanarak ona karşı gelemezsin
Türkiye tarihi günler yaşıyor. Demokrasi benzersiz bir saldırı ile karşı karşıya. Seçilmiş hükümet kirli ittifakın, Türkiye ekonomisi küresel güçlerin, Barış ve kardeşlik savaş baronlarının, Yeni Türkiye eski Türkiye'nin hedefinde! Yeni istiklal mücadelesi nasıl kazanılacak? Yusuf Ziya Cömert, Yıldıray oğur ve Halime Kökçe meselenin esasını 'Esas Mesele'de konuştu.

Yusuf Ziya Cömert, Yıldıray oğur ve Halime Kökçe açıklamalarından satır başları:

Kökçe: Operasyon neden şimdi yapıldı? sorusu önem kazandı

HSYK'nın yayınlamış olduğu bildiri ve Savcı Muammer Akkaş'ın dağıttığı bildiri bu davanın bir tür yolsuzluk davası olmadığının ifadesi anlamına geldi. Buradan hareketle neden şimdi sorusu anlam kazanmaya başladı sürecin dış politikayla ilgisi,Mısır'daki darbeyle ilgisi,Mavi Marmara ile olan ilgisi ve tabiki Kürdistan petrolüyle Halkbank üzerinden yapılan alışverişin yapılan operasyon ile bugünden itibaren Amerikan Bankası üzerinden yapılmasına neden olması, bu 17 Aralık'ta başlayan sürecin kısmi olarak başarısı anlamına geliyor diyebiliriz. Türkiye'nin kaybettiği miktar 28 Şubat sürecinde kaybettiğimiz miktara neredeyse eşdeğer durumda. Aslında herkes bir miktar fakirleşti . Ben bütün bunların millete dönük bir tarafı olduğunu düşünüyorum.

Cömert: Bir savcı herhangi bir belediyeyi suçlamak isterse bunu yapar

Yargı içinden bir grup isterse memleketin başını derde sokabilir şuan olan da o. Asıl yapılması gereken sağcı solcu görüşü farketmeden herkesin hakkını hukuku koruyacak bir sistemi lazım

Cömert: Devletin imkanını kullanarak ona karşı gelemezsin

Cemaat veya hangi tarikattan olursa olsun devletin kademelerine girdiğiniz zaman ona tabi olursunuz işinizin gereğini yapmalısınız. Devletin maksadı neyse ona hizmet etmelisiniz. Karşınızdaki vatandaşı toplumdaki statüsüne göre sınıflandırmadan işinizi yapmalısınız.

Oğur: Hukukun olmamasının nasıl bir kaos yarattığını gördük

Cemaat,paralel devlet, bütün bu yaptığımız tartışmanın politik bir tarafı var hukuki tarafı çok az bunu görmek için paralel bir evrende yaşıyor olmak lazım. Siyaeti yasaya boğduruyorlar denebilir buna. Yani hukuki olmayan bir şeyi hukuki olarak kullanıp siyaeti ona boğduruyor bir sürü insan bu büyük bir yanlış. Ortada büyük bir skandal var ve bunu kanıtlayan bir çok delil var. Bir yapı bir sürü dosya biriktirip seçimlere doğru o dosyalarla büyük bir siyasi operasyon yapıyorsun sonra elinde bir yasa kitabıyla ama bu maddeye bu uymuyor diyorsun ve komik duruma düşüyorsun. Bu teolojik bir tartışma da olmalı özellikle dindarlar arasında bir teolojik tartışma yapılmalı. Son iki haftaya bakınca bu laiklik de aslında iyi bir şey galiba böyle bir şey lazım memlekete belki de diyebiliriz. bize hep Hukuk devleti denildi bize göre soğuk bir anayasal kavram gibiydi ama şimdi bunun çilesini çekince insanlar bunun olmadığı bir ortamın ne kadar kaotik olduğunu anladık. Bu bizi bir adım ileriye götürebilir. Laiklik meselesi ilk defa Türkiye'de bir ihtiyaç olmuş olabilir. Dini bağlarla bizim nüfus edemediğimiz bağlarla birbirine bağlanan insanlar var ve bunlar bir karar mekanizmasını kontrol ediyorlar. Oraya sen nüfus edemiyorsun hiç bir hakkın yok.

Programı tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz