5 Temmuz 2025 Cumartesi / 10 Muharrem 1447

Azerbaycan'da diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan art arda temaslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Azerbaycan'da, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuzuli şehrinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi.

AA4 Temmuz 2025 Cuma 14:48 - Güncelleme:
Azerbaycan'da diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan art arda temaslar

Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda Hankendi Kongre Merkezi'nde İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü.

Görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞAHBAZ ŞERİF İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için bulunduğu Azerbaycan'da, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti.

Kabulde, Türkiye ile Pakistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde, Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret ve enerji başta olmak üzere birçok alanda işbirliğini geliştirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz olarak Gazze'ye erişimi için birlikte gayret göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PEZEŞKİYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için bulunduğu Azerbaycan'da İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ve İran ikili ilişkileri ile bölgesel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İran ile İsrail arasındaki fiili ateşkesin kalıcı sükunete dönüştürülmesinin önem arz ettiğini, meselelerin müzakereler yoluyla çözülmesi gerektiğini, Türkiye'nin kolaylaştırıcılık dahil üzerine düşeni samimiyetle yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye ile İran'ın terörle mücadele alanında işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini, ticaret başta olmak üzere ikili ilişkileri her alanda ilerletmenin iki ülkeye de yarar sağlayacağını belirtti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunuyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hankendi Kongre Merkezi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü.

Görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

ÖNERİLEN VİDEO

Kepçenin temas ettiği binanın çökme anı kamerada

Kapat
Video yükleniyor...