19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hocalı Katliamı' mesajı

Hocalı Katliamı hakkında mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '29 yıl önce Hocalı'da hunharca katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum.' ifadelerini kullandı.

26 Şubat 2021 Cuma 11:31 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hocalı Katliamı' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

29 yıl önce Hocalı'da hunharca katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Tek millet, iki devletiz. Türkiye olarak haklı mücadelesinde Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz.

Başkan Erdoğan'ın yanı sıra siyasiler de, Hocalı Katliamı'nın 29. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

SÖZCÜ KALIN: ŞEHADETE YÜRÜYEN AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katliamla ilgili yaptığı açıklamada, "29 yıl önce bugün HOCALI'da vahşice yapılan katliamda şehadete yürüyen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Hocalı Katliamı'nı unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ ÇELİK: ERMENİ İŞGALCİLER YERYÜZÜNÜN EN VAHŞİ KATLİAMLARINDAN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRİRDİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şu ifadeleri kullandı:

Ermeni işgalciler 29 yıl önce Hocalı'da yeryüzünün en vahşi katliamlarından birini gerçekleştirdiler. 613 Azerbaycanlı kardeşimiz şehit oldu. Bu mazlumları asla unutmayacağız. Allah rahmet eylesin. Ebediyyen can Azerbaycan'la birlikteyiz.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BU İNSANLIK SUÇUNU UNUTMAYACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medyadan yayımladığı şu mesajla katliamın yıl dönümünü lanetledi:

29 yıl önce Hocalı'da vahşice katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bu insanlık suçunu unutmadık, unutmayacağız!

BAKAN SELÇUK: DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE İŞLENEN İNSANLIK UTANCININ ACISINI DERİNDEN HİSSEDİYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da şu ifadeleri kullandı:

29 yıl önce bugün Hocalı'da tüm dünyanın gözü önünde işlenen insanlık utancının acısını derinden hissediyoruz. Kardeş Azerbaycan'ın acısını paylaşıyor, yitirdiğimiz canları rahmet ve dua ile yad ediyoruz, ruhları şad olsun.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı da yapılan katliamla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Bakanlık, yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kayıpların akıbeti ise maalesef öğrenilememiştir. Dünyanın gözü önünde yaşanan Hocalı katliamının sebep olduğu yaraların hala taze olduğunu biliyor, can Azerbaycan'ın acısını kalbimizin en derinlerinde hissediyor ve paylaşıyoruz. Hocalı'daki insanlık dışı katliamda hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, can Azerbaycan halkına en samimi başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz ve hayatını kaybedenlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu vesileyle, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını azat ettiği ve yerlerinden edilmiş yaklaşık 1 milyon Azerbaycanlıya eve dönüş yolunu açan Vatan Muharebesinde hayatını kaybeden şehitleri bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz.

AK PARTİ'Lİ KURTULMUŞ: İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN BU SUÇLARIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise twitter hesabından yapılan katliamla ilgili "26 Şubat 1992'de Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından şehit edilen kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen bu suçların karşısında durmaya, mağdurların, mazlumların ve kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.