23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Efkan Ala birilerini fena korkuttu

Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala, birilerini fena korkuttu. İngiliz basını, emniyetteki derin yapı ve CHP, Ala'ya tepki gösterdi.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Efkan Ala birilerini fena korkuttu
İçişleri Bakanlığı'na atanan Efkan Ala'nın, 2 Ocak'ta TBMM'de yemin edeceği açıklandı. 10 bakanlık revizyonla ilgili özellikle İngiliz medyası, tedirginliğini dile getirdi.

İngilizler, dışarıdan atanan Ala'nın 'şahin' olduğunu ve bunun ülkede rahatsızlığa neden olacağını iddia etti. İngilizler'in gönderdiği mesaj, Türkiye'de de yankı buldu.
Polisin içindeki derin yapı ve onun destekçileri gazeteciler, dün sosyal medyada Efkan Ala'ya tepki gösterdi. Ala'nın dışarıdan atanmasının büyük bir sorun olduğunu belirten gazeteciler, Emniyet'te gerekli değişiklikleri de hızla yapılacağı iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Efkan Ala rahatsızlığını hemen dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Efkan Ala, AK Parti'nin derin gücüdür. Şunu AK Parti milletvekillerinin kendilerine sormaları gerekiyor. Bu kadar, parlamenter içinde, İçişleri Bakanı olacak kimse yok mu? Başbakanlık müsteşarını yani dışarıdan birini oraya getiriyorsunuz?" dedi.

NEDEN YAVAŞ'I ADAY GÖSTERDİN?

Sosyal medyada, bu açıklama nedeniyle Kılıçdaroğlu'na ilginç bir soru soruldu: Sayın Kılıçdaroğlu, sürekli görüştüğünüz ve çok değer verdiğiniz Kemal Derviş de dışarıdan atanmıştı. Ayrıca partinizde kimse yokmuydu da MHP'li Mansur Yavaş'ı aday gösterdiniz?...

DEVİR TESLİM
10 bakanlıkta devir teslim töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Efgan Ala'ya, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Nihat Zeybekçi'ye, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Emrullah İşler'e, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ'a, AB Bakanı Egemen Bağış, Mevlüt Çavuşoğlu'na, Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, İdris Güllüce'ye, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Fikri Işık'a, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Lütfi Elvan'a, Spor Bakanı Suat Kılıç, Akif Çağatay Kılıç'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ayşenur İslam'a bakanlıklarını teslim etti.

(Kaynak: Takvim)