25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Efkan Ala: Piyasada dolarları kim topladı?

İçişleri Bakanı kimi işaret ediyor: Piyasada dolarları kim topladı? İçişleri Bakanı Efkan Ala soruşturma krizi sonucu ekonominin zarar gördüğünü belirterek, 'operasyon öncesi dolarları kim aldı diye soruyorsam şüpheden değil, elimde belgeler olduğundan soruyorum' dedi.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Efkan Ala: Piyasada dolarları kim topladı?

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla başlayıp, emniyet atamaları ve yargı kriziyle derinleşen son haftalardaki gelişmelere ilişkin 'Suçu yakalamak yerine, suç oluşturmak için malzeme topluyorlar. İş yapmayı 'suç' olarak algılayan bir örgütle karşı karşıyayız' yorumunda bulundu.

TRT 1'de yayınlanan 'Enine Boyuna' programına konuk olan Bakan Ala, 2014 yerel seçimlerine de değinerek, birilerinin siyasete dizayn vermeye çalıştığını iddia etti. 'Bu tamamen bir seçim operasyonu' diyen Ala, yapılanın sadece AK Parti'ye değil tüm bir ülke demokrasisine müdahale olduğunu savundu.

Ala'nın konuşmasından başlıklar:


OPERASYONUN MALİYETİ 104 MİLYAR

Tüm ihalelerin bedeli 40 milyar dolar. Etiler polis okulu bir şirkete peşkeş çekildi deniyor. Baktık. Yalan. Meselenin omurgası yok. Bu tezgahın bize Türkiye'ye maliyeti 104 milyar dolar.. Şimi bakalım kim dolar aldı? Bunlar ortaya çıkacak.

NE MÜNASEBETLE DİNLİYORSUN

Bu çete, güneyde bir ilimizde vali, beld. başkanı, em. müdürünü, tüm parti teşkilatlarını dinlemiş. Ne münasebetle dinliyorsun.

OPERASYON ÖNCESİ DOLARLARI KİM TOPLADI?

Ala, soruşturma krizi sonucu ekonominin zarar gördüğünü belirterek, "operasyon öncesi dolarları kim aldı diye soruyorsam şüpheden değil, elimde belgeler olduğundan soruyorum" dedi