23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Erdoğan: 'Alın ödülünüzü başınıza çalın'

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: 'Neymiş, Amerikan Musevi Kongresi, bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın.' dedi.

31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan: 'Alın ödülünüzü başınıza çalın'

Bu Ramazan'ı ve bayramı buruk geçirdik. Bayram'da kazada kaybettiğimiz 100 vatandaşımız bizi hüzne gark ettik. Suriye, Mısır, Mynammar'da ve tüm islam ülkerinde yaşananlar bizi çok üzdü. En çok Gazze'de yaşananlar bizim yüreğimizi dağladı.

İsrail ramazan demedi, bayram demedi 1300 kardeşimizi şehit etti. Gazzeli çocuklar bayramı göremedi. Kumsallarda, okullarda, evlerinde öldürüldüler.

Hastanelere gittiler ve üzerlerine yağan bombalarla alçakça öldürüldüler.

- İsrail’in yaptığını, Hitlerin, Nazilerin yaptığını benzetice birileri rahatsız oluyor. Van’dan tüm dünyaya sesleniyorum İsrail’in yaptığını Hitlerin, Nazilerin yaptığından ne farkı var.
 
- Bunu soykırım değil de ne ile izah edeceksiniz.  Ne diyordu Hitler: İnsafsız olabiliriz ama Almanya’yı kurtardığımızda dünya insaflı bir yer olacak.
 
- Adaletsiz olabiliriz, ama Almanya’yı kurtardığımızda dünyaya adalet gelecek. Ahlaksız olabiliriz ama Alman vatandaşlarını kurtardığımızda dünya daha ahlaklı bir yer olacak.
 
- Hitler bu sapıkça düşüncelerin arkasına sığındı, milyonlarca insanın ölümüne neden oldu. İsrail şu anda Hitlerin söylediğinin aynısını söylüyor, aynısını yapıyor. 
 
- Her türlü insanlık dışı eylemi yapacaksın, ayrım yapmadan şehri havadan bombalayacaksın. Sana dur deyince de antisemitist diye ahlaksızca suçlama yapacaksın. Dünyada herkesin Musevilerden uzaklaştığı, ülkelerinde kovduğu dönemde Musevilere kim sahip çıktı. Ecdadımız sahip çıktı, Osmanlı sahip çıktı. Utanmıyor musunuz ya?
 
“ALIN ÖDÜLÜNÜZÜ BAŞINIZA ÇALIN”
 
- Neymiş, Amerikan Musevi Kongresi, bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın.