18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Erdoğan: Bir çocuk iflas, iki çocuk iflas, üç çocuk ancak yerinde saymak!

Başbakan Erdoğan, 'En az 3 çocukla beraber güçlü aileler. En az 3 çocukla. Ailelerimizi güçlü kılmanın yolu buradan geçiyor. Bunu bir defa başaracağız. Güçlü aile istiyorsak bunun olması lazım. 1 çocuk iflas, 2 çocuk iflas, 3 çocuk ancak yerinde saymak. Gelecekte yaşlı bir nüfus getiriyor bu. Bizim dinamik ve genç bir nüfusa ihtiyacımız var. Bunu halletmemiz lazım' dedi.

2 Ocak 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
 Erdoğan: Bir çocuk iflas, iki çocuk iflas, üç çocuk ancak yerinde saymak!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi’nde konuştu.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki "Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi"ne katıldı. Başbakan Erdoğan, "Eğer güçlü bir millet olacaksak güçlü ailelere sahip olmak zorundayız. En az 3 çocukla beraber güçlü aileler. Ailelerimizi güçlü kılmanın yolu buradan geçiyor" diye konuştu.

"Eğer güçlü bir millet olacaksak güçlü ailelere sahip olmak zorundayız" diyen Başbakan Erdoğan, "Bir aileye tehdit edebilecek her sorunun üzerine tam bir kararlılıkla gidiyor ve sorunu çözmek için tüm imkanlarımızı en güçlü şekilde seferber ediyoruz. Maddi sorunların aile üzerinde bir baskı oluşturmaması için 10 yılda önemli tedbirleri de uygulamaya geçirdik.10 yılda sosyal yardımlarda 16 katlık bir artış sağladık" dedi.


Başbakan Erdoğan, "Buranın altını çiziyorum belli kesimlerle anlaşamadığımız bir nokta var. Kadını yücelten makamın anne olduğuna itibar ediyoruz muhafazakar bir iktidar olarak. Onun için diyoruz ki 'Bizim değerlerimizde cennet annenin ayaklarının altındadır.' Babanın ayakları altında değil. Onun için ayaklarının altı öpülesi anneye olan saygı hiçbir şey ile değişilmez. Anneleri ailelerin temel unsuru, temel yapı taşı olarak görüyor ve her alanda en güçlü şekilde destekliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "En az 3 çocukla beraber güçlü aileler. En az 3 çocukla. Ailelerimizi güçlü kılmanın yolu buradan geçiyor. Bunu bir defa başaracağız. Güçlü aile istiyorsak bunun olması lazım. 1 çocuk iflas, 2 çocuk iflas, 3 çocuk ancak yerinde saymak. Gelecekte yaşlı bir nüfus getiriyor bu. Bizim dinamik ve genç bir nüfusa ihtiyacımız var. Bunu halletmemiz lazım" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Ekonomide başarının tek sırrı vardır. Fakat bize ekonomide hep şunu öğretmişlerdir: 'Emek, sermaye, tüketim, üretim vs...' Bunların hepsini bir kenara koyun. Bunun sırrı insandır. İnsan var emek var. İnsan varsa sermaye var, tüketim var, üretim var, yatırım var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Genç nesil olduğumuzu için şu anda biz kardayız. Yavaş yavaş yaşlanıyoruz" diye konuştu.